Följ med på en unik färd genom Centralamerikas sex länder där historia och kultur varvas med natur och vardagsliv. Vi vandrar genom gränderna i Latinamerikas äldsta koloniala städer och förvånas över de moderna skyskraporna i Panama City. Vi besöker de mytomspunna mayaruinstäderna Tikal och Copán och vi ser hur mayafolkets ättlingar lever i dag. Färgrika indianmarknader, hisnande naturupplevelser i orörd vildmark och bestigningar av aktiva vulkaner varvas med besök på kaffeplantager, hektiska miljonstäder och bad i Stilla havet. Vi åker båt på Panamakanalen och vi besöker museer som berättar om den rika kulturen men också om grymheter och krig som drabbat denna del av världen där CIA-stödda diktaturer, revolutioner och inbördeskrig länge präglade vardagen. Vi blundar inte för politiken och vardagen. I Nicaragua undersöker vi vad som egentligen hände med den sandinistiska revolutionen som så många i Sverige var engagerade i.

Under resan bor vi på bra och säkra hotell och äter på de bästa restaurangerna som går att boka.

Färdledare och ciceron på denna unika färd genom Centralamerikas historia är författaren och journalisten Thomas Gustafsson, expert på den spansktalande världens kultur, historia och politik. Ända sedan 1980-talet har Thomas Gustafsson regelbundet rest och rapporterat som korrespondent från regionens alla länder.

Vi reser när regnperioden är passerad och innan den tropiska hettan blivit för stor. Det finns möjlighet att förlänga resan med några lata dagar på en karibisk strand i Panama eller något annat ställe i regionen innan återfärden till Sverige.

Snabbsökning