Kryssning St Petersburg - Moskva

Resan börjar med ett par dagar i St Petersburg där vi besöker Eremitaget med Vinterpalatset samt Peter den Stores Sommarpalats.

Avresan den 20/6 2021 går i omvänd riktning och startar i Moskva.

Därefter reser vi genom sjöarna Onega och Ladoga samt längs floderna Neva, Svir och Volga. Vid våra stopp utmed floderna får vi se helt olika sidor av Ryssland. Vi stannar till i den vackra staden Uglich, en av Rysslands äldsta städer, och hantverksbyn Mandrogi. När vi besöker den lilla byn Goritsi känns det som om vi förflyttats till 1800-talets tsarvälde.

På den UNESCO-skyddade sagoön Kizhi får vi njuta av rysk träarkitektur när den är som bäst. Kyrkan helt i trä med sina 22 lökkupoler är ett mästerverk.

Vi avslutar med ett par dagar i Moskva där vi bl.a. besöker det gigantiska Kremlområdet där president Putin har sitt kontor.

 

Pris från:
17 950:-
Dagar:11
Paketresa inkl. flyg t/r
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Avresorna 11/5, 20/6 och 8/9 under 2022 går i omvänd riktning och startar i Moskva. 

Dag 1 
Flyg till St Petersburg (eller Moskva, beroende på vilket datum man åker)

Transfer till vårt kryssningsfartyg. Middag serveras ombord på båten. 


Dag 2
Stadsrundtur. Vår guide berättar om St Petersburgs historia medan vi passerar och stannar till vid Nevskij Prospekt, Isakskatedralen, Peter Paulfästningen, Palatstorget, Admiralitetet, Kazankatedralen och många andra historiska monument. 

Peter den Stores Sommarpalats (mot tillägg). 
Efter rundturen åker vi ut till Petrodvorets, Peter den Stores Sommarpalats. Slottsparken med de fantastiska fontänerna ligger på en kulle vid Finska viken, 3 mil väster om Petersburg. Peter den Store hade inspirerats av Versailles men ville utmana fransmännen.


Dag 3 
På förmiddagen besöker vi Eremitaget, ett av världens mest berömda museer för västerländsk konst. Här bodde tsarfamiljen fram till revolutionen. Det är kanske bara Louvren i Paris som kan mäta sig med Eremitagets rikedomar. Eremitaget består av sex byggnader längs Nevas flodbank i centrala Petersburg där Vinterpalatset är den mest framträdande. Västeuropeisk konst dominerar och tar upp 120 rum i fyra av byggnaderna. 

Till museets främsta stoltheter hör målningar av renässansens mästare som da Vinci, Raphael, Giorgione, Titian och Michelangelo. Av idag tio kända originalmålningar av da Vinci världen runt finns två på Eremitaget, däribland ”Madonna Litta”. Men här finns målningar av snart sagt alla betydande västeuropeiska konstnärer från 1500-talet och framåt: Ribero, Zurbaran, Velazquez, El Greco, Rubens, Poussin, Monet, Cezanne, Gauguin och van Gogh. 

På kvällen lämnar båten kajen. Vi kommer under en vecka framåt att färdas på de stora sjöarna Ladoga och Onega samt floderna Neva, Svir och Volga.


Dag 4
Vi anländer till hantverksbyn Mandrogi.
 
Mandrogi består av ett antal gamla trähus där ett flertal hantverkare sitter och tillverkar ”matrushkas”, keramikarbeten och andra souvenirer. I Mandrogi finns också ett vodkamuseum som innehåller över 2500 sorter av den (ö)kända ryska drycken. Man bör kanske inte prova alla sorter under ett besök. Mandrogi är annars en grön och lugn oas där vi slår oss ner och kopplar av en stund. 


Dag 5
Vi har nu kommit till norra Onegasjön och ön Kizhi. 

Kizhi är berömt för sina träkyrkor och friluftsmuseet med en mängd intressanta träbyggnader, ett strålande exempel på rysk träarkitektur. Mest berömd är den sagolika Kristi Förklaringskyrka med sin 22 lökkupoler som är byggd helt i trä. Den uppfördes år 1714. 

Kizhi anses som den vackraste och mest intressanta av Onegasjöns öar. 
Bebyggelsen utmed Onegasjön anses ha börjat på 1000-1200 talet när folk vandrade genom de karelska skogarna i jakt på nya bosättningar. Kizhi omnämns första gången på 1400-talet.


Dag 6
Dagens utflyktsmål är den lilla byn Goritsi. 

Vi strövar runt i den lantliga idyllen innan vi tar oss innanför stadsmuren och gör ett besök på S:t Cyrils kloster. Vi är nu långt borta från det moderna Ryssland. I Goritsi får man känslan att tiden stått stilla. Som att åka tidsmaskin och besöka den ryska landsbygden på 1800-talet.


Dag 7
På eftermiddagen anländer vi till Jaroslavl där floderna Kotorossl och Volga möts.

Guiden tar oss med på en stadsrundtur som bl.a. inrymmer ett besök Profeten Elias katedral. Jaroslavl grundades av Jaroslav den Vise år 1010 och är en av Rysslands absolut äldsta städer. Staden är är berömd för sin remarkabla arkitektur och benämns ofta som ”Rysslands Florens”.

Jaroslavl är en av de städer som utvecklats snabbast i Ryssland under de senaste 10 åren och känns idag i många stycken som en modern storstad.


Dag 8
Grundad 1148 är även Uglich en av Rysslands äldre städer och har med tiden blivit en av de mest omtyckta. När man närmar sig Uglich från Volga blir man hänförd av den vackra staden och dess gamla byggnader. 

Vi gör en rundtur och stannar till vid Återuppståndelsekatedralen och Dmitri ”blodskyrka”. Det var här som Ivan den Förskräckliges son, Dmitri, mötte sitt öde i slutet av 1500-talet och då efterträddes av Boris Godunov. 

På kvällen väntar Kaptensmiddag ombord.

 
Dag 9
Vi är framme i Moskva (eller St Petersburg, beroende på vilket datum man åker)

Vi gör en stadsrundtur där guiden berättar om Moskvas historia medan vi passerar och stannar till vid Bolsjojteatern, Arbat (den kända affärsgatan/marknadsplatsen), Leninbiblioteket, Revolutionsplatsen, Segerparken, Den okände soldatens grav, Frälsarkatedralen, Moskvauniversitetet, ”Vita Huset” m.m. 


Dag 10
Besök på den mytomspunna gigantiska fästningen (muren är 2 235 meter lång) där president Putin numera huserar. Det finns flera kyrkor inne på Kremlområdet, bl.a. den vackra
Uspenskijkatedralen (Marie Bebådelsekatedralen) som vi vandrar runt i. 

Vi tar också en titt på tsarklockan och den mäktiga tsarkanonen. 


Dag 11
Hemresa.

Resfakta

Priser
Paketresa inkl. flyg t/r

2-bäddshytt nedre däck: fr. 17 950:-
2-bäddshytt huvuddäck: fr. 18 750:-
2-bäddshytt övre däck: fr. 20 750:-
2-bäddshytt båtdäck: fr. 21 750:-
2-bäddshytt junior suite båtdäck: fr. 28 850:-
Enkelhytt båtdäck: fr. 26 850:- 
2-bäddshytt huvuddäck som enkelhytt: fr. 27 450:-

Avresor 2022
Maj: 11, 21
Juni: 10, 20
Juli: 20
Augusti: 29
September: 8, 18

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 15:30. Hemkomst kl. 15.05. Flygbolag:  Air Baltic
Köpenhamn: Avresa kl. 14:45. Hemkomst kl. 13:20. Flygbolag:  Air Baltic
Göteborg: Avresa kl. 14:00. Hemkomst kl. 13:30. Flygbolag:  Air Baltic
Oslo: Avresa kl. 14:30. Hemkomst kl. 13:45. Flygbolag:  Air Baltic

Observera att flygtiderna och flygbolag skiljer sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan.

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm / Köpenhamn / Göteborg / Oslo - St Petersburg och Moskva - Stockholm / Köpenhamn / Göteborg / Oslo*
• Transfer flygplats - fartyg t/r* 
• Bärarservice vid alla transfers
• Inkvartering i hytt efter vald kategori
• Kryssning inkl. utflykter och underhållning enligt program
• Helpension under hela resan
• Ryska språk- och sånglektioner
• Engelsktalande lokalguider
• Svensktalande reseledare 

 *ingår ej om resan bokas exkl. flyg t/r

Tillägg
• Ryskt visum för skandinavisk medborgare: fr. 850:-
• Ytterligare utflykter kan köpas ombord på båten.

 

Biljetter till opera och balett
Det är mycket lätt att köpa biljetter själv via teatrarnas hemsidor. Biljetterna kan levereras som PDF-biljett. Observera att båten ligger en bit utanför centrum och att taxi till teatrarna kan vara dyrt.

Marinskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Mikhailovskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>
 

 

Fakta om kryssningen / fartyget

M/S Peter Tchaikovsky används på alla kryssningar 2022. Båten tar max 209 passagerare och har två barer, två restauranger, musiksalong, dansgolv, souvenirshop, soldäck, skönhetssalong samt tvättservice. Läkare finns alltid ombord.

Det finns 4 däck med passagerarhytter: nedre däck, huvuddäck, övre däck och båtdäck. Huvuddäck ligger på samma våning som landstigning och reception, ovanför huvuddäck ligger övre däck och högst upp på båten båtdäck. Nedre däck ligger under huvuddäck. Alla hytter är utsides-hytter och är utrustade med TV, hårtork, luftkonditionering och dusch/wc.

Hytterna på de tre översta däcken har stora panoramafönster som går att öppna. Hytterna på nedre däck har ett mindre runt fönster.

Sängkläder byts var tredje dag och handdukar varannan dag. 
------------------------------------------------------------------------------------

M/S Shostakovich används på kryssningarna 21/5-8/9 2021. Båten tar max 208 passagerare och har två barer, två restauranger, musiksalong, dansgolv, souvenirshop, soldäck, skönhetssalong samt tvättservice. Läkare finns alltid ombord.

Det finns 4 däck med passagerarhytter: nedre däck, huvuddäck, övre däck och båtdäck. Huvuddäck ligger på samma våning som landstigning och reception, ovanför huvuddäck ligger övre däck och högst upp på båten båtdäck. Nedre däck ligger under huvuddäck. Alla hytter är utsides-hytter och är utrustade med TV, hårtork, luftkonditionering och dusch/wc.

Hytterna på de tre översta däcken har stora panoramafönster som går att öppna. Hytterna på nedre däck har ett mindre runt fönster.

Sängkläder byts var tredje dag och handdukar varannan dag. 
------------------------------------------------------------------------------------

M/S Chekhov används på kryssningen 19-29/9 2021. Fartyget tar 220 passagerare och har två restauranger, två barer, bibliotek, TV/video salong, souvenirshop, soldäck, mindre swimmingpool, bastu, strykrum samt tvättservice. Läkare finns alltid ombord.

Det finns 3 däck med passagerarhytter, huvuddäck, övre däck och båtdäck. Huvuddäck ligger på samma våning som landstigning och reception, ovanför huvuddäck ligger övre däck och högst upp på båten båtdäck.
Alla hytter är utsides-hytter och är utrustade med radio, luftkonditionering och dusch/wc.

Samtliga hytter har stora panoramafönster. Sängkläder byts var tredje dag och handdukar varannan dag.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Visum

Visum krävs för svenska medborgare.
Visumhandlingar ska vara Iventus tillhanda senast 4 veckor före avresa.
Visumprocessen tar cirka 2 veckor och vi returnerar passet så fort visum är klart. Observera att handläggningstiden kan vara något längre under v.18-21 på grund av att ryska konsulatet håller stängt vissa dagar i början av maj.

Visum Ryssland
Följande krävs för visum:
- Pass i original
- Ifylld visumansökan
- Ett färgfoto
- Försäkringsintyg

Läs mer om visum till Ryssland

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Karta

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/5 - 21/5StockholmKryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Stockholm t/r.Mer än 417 950:-Boka
11/5 - 21/5Köpenhamn Kryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 417 950:-Boka
11/5 - 21/5OsloKryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Oslo t/r.217 950:-Boka
21/5 - 31/5StockholmKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Stockholm t/r.Mer än 417 950:-Boka
21/5 - 31/5Köpenhamn Kryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 417 950:-Boka
21/5 - 31/5OsloKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Oslo t/r.217 950:-Boka

Juni 2022

10/6 - 20/6StockholmKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Stockholm t/r.Mer än 417 950:-Boka
10/6 - 20/6Köpenhamn Kryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 417 950:-Boka
10/6 - 20/6GöteborgKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Göteborg t/r.Mer än 417 950:-Boka
10/6 - 20/6OsloKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Oslo t/r.217 950:-Boka
20/6 - 30/6StockholmKryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Stockholm t/r.Mer än 417 950:-Boka
20/6 - 30/6Köpenhamn Kryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 417 950:-Boka
20/6 - 30/6GöteborgKryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Göteborg t/r.Mer än 417 950:-Boka
20/6 - 30/6OsloKryssning Moskva - St Petersburg. Flyg Oslo t/r.217 950:-Boka

Juli 2022

20/7 - 30/7StockholmKryssning St Petersburg - Moskva. Flyg Stockholm t/r.Mer än 417 950:-Boka
Powered by Travelize