Transsibiriska järnvägen med Mongoliet och Peking/ Shanghai

På denna resa får vi uppleva Moskva med Kreml och Tretiakovgalleriet innan vi kliver ombord på tåget som ska ta oss till Peking och Shanghai i Kina.

Vi reser genom Uralbergen och delar av Sibirien och följer Bajkalsjöns strand innan vi når Mongoliet. Vi ser oss om i huvudstaden Ulan Bator och tillbringar ett par dygn med nomaderna ute på stäppen, en mycket exotisk upplevelse.

Därefter fortsätter vi genom Gobiöknen till Peking och Kinesiska muren. Vi hinner också med Förbjudna staden, Pekingoperan, akrobatshow och en hel del annat innan återfärden.

På vissa avresor fortsätter vi med snabbtåget från Peking till Shanghai och tillbringar 4 nätter med program i Shanghai innan återresan.

Skicka bokningsförfrågan

Tyvärr så har vi inte lagt ut något bokningsbart ännu. För mer information, vänligen skicka en bokningsförfrågan med vårt formulär.

Formulär

Dagsprogram avslut i Peking

Dag 1 - Söndag
Flyg till Moskva. Transfer till hotellet för incheckning. På kvällen serveras välkomstmiddag. 
 

Dag 2 - Måndag
10:00-13:00 Båttur på Moskvafloden. 
Efter frukost tar vi bussen ner till Moskvafloden och glider runt i en båt i 1,5 timme. Från båten kan vi bl.a. beskåda Nya Nunneklostret (Novodevitji), Sparvberget med universitetet, Leninstadion, Andrejevskijklostret, Vetenskapsakademin, Pusjkinkajen, Gorkijparken (”Park Kultury”), Nya Tretiakovgalleriet, Peter den Stores staty, Frälsarkatedralen samt en rad andra intressanta byggnader.

14:30-18:00 Kreml.
Besök av den mytomspunna gigantiska fästningen (muren är 2235 meter lång).

Inne i Kreml ligger Livrustkammaren, som är Rysslands äldsta museum. Där finns unika samlingar från 1100-talet och framåt av juveler, hovdräkter, militära paradutrustningar, gåvor till den ryske kejsaren från Bysans och andra historiska stater samt diverse verk som skapats i Kremls verkstäder. Speciellt vagnsparken är mycket sevärd. Vi får se alla vagnar som Peter den Store, Katarina den Stora och andra regenter färdades i.

De berömda Fabergé-äggen ingår också i samlingen. Inne på Kremlområdet finns också ett flertal kyrkor, bl.a. Uspenskijkatedralen (Marie Bebådelsekatedralen) som besöks. Vi tar också en titt på tsarklockan och den mäktiga tsarkanonen.

På den första resan på våren och den sista på hösten byts ibland båtturen ut mot en stadsrundtur med buss. Väderleken kan göra att båtarna inte går som planerat.
 

Dag 3 - Tisdag
På förmiddagen besöker vi Tretiakovgalleriet, som anses vara ett av världens tio mest förnäma museer. Bl.a. finns här Rysslands (och världens) värdefullaste ikonsamling. 

Därefter åker vi till gågatan Arbat och äter lunch. Efter lunch ledig tid för shopping. Efter middag beger vi oss till tågstationen för avresa med kvällståget.


Dag 4 - 7
Vi passerar och stannar till vid bl.a. Nizhnij Novgorod (Gorkij), Ekaterinburg, Omsk, Perm och Irkutsk med Bajkalsjön innan vi når Mongoliet. Se till att vakna tidigt när vi når Bajkalsjön. Här följer järnvägen strandlinjen under flera mil, en enastående naturupplevelse.


Dag 8 - Söndag
07:45 Ankomst till Ulan Bator. Incheckning på hotellet. Därefter stadsrundtur och lunch.

Efter lunch besöker vi det lamaistiska Gandanklostret. I Mongoliet har religionen pånyttfötts och munkar rekryteras.

Vi avslutar dagen med gemensam middag.


Dag 9 - Måndag
Utfärd till camp.

På campen bor vi i tält (”jurta”). Varje jurta har egen kamin, säng, sänglinne, bord och pallar. I lägret finns toaletter och duschar i separata jurtor + ett speciellt restaurangtält. Vi installerar oss på campen och äter lunch.

Efter lunch kan deltagarna själva välja aktivitet enligt nedan.
Observera att alla deltagare bor på samma camp. Vi använder oss av tre olika camper: Jalman Meadows, Arburd Sands och Hustai.

Jalman Meadows:
Campen ligger på taigan i närheten av Tulafloden och i sydkanten av den sibiriska vildmarken Khan Khentii. Djingis Khan lär ha fötts i detta område. Det var under Djingis Khans styre som mongolerna skördade stora framgångar och bl.a. erövrade Peking år 1215. Under sommaren finns här fullt av Edelweiss. Här finns möjlighet till flottfärd, simning, ridning på hästar etc. Man kan också koppla av i lägret och njuta av naturen och en god bok om Mongoliet. Campen har eget bibliotek. I området finns skogar med lärk och björk, och nomadernas jakar, hästar, får och getter.

Arburd Sands:
Denna camp ligger i ett område av trädlös stäpp, inte långt från Gobiöknen. Här kan man hyra hästar av lokala nomader eller rida på kameler som finns i lägret. Man kan också få med sig en picknickkorg och göra en längre promenad i området. Runt om oss ser vi ridande herdar med sitt bestånd av hästar, getter, får, kameler och kor.

Hustai:
Campen ligger i Hustai nationalpark. Här ser vi bl.a. framrusande flockar av Przewalskihästar som fyller vildmarken med liv. Przewalski är en ursprungshäst som är mer besläktad med zebror än med vanliga hästar. Man kan bl.a. hyra hästar och ge sig ut i den omgivande terrängen.


Dag 10 - Tisdag
Jalman Meadows: Vi tar med oss picknickkorgar och gör en utflykt på flottar på Tulafloden. Vi lastar uppblåsbara katamaranflottar på träkärra dragen av jak, och vandrar uppströms, där vi sedan intar vår picknicklunch. Sedan paddlar vi tillbaka nedströms.

Arburd Sands: Heldagsutfärd till Zorgol Hairhan Uul. Det är jättelika klippformationer som med sina vertikala bergväggar sträcker sig mot himlen. Zorgol är besjälat, vilket det mongoliska namnet antyder. I berget kan vi på håll, och med kikare, ibland få syn på Argali-får (världens största viltlevande får med jättelika horn) eller Sibirisk stenbock (en bergsget). Vi vandrar i området och förtär den medhavda matsäcken.

Hustai: Vi vandrar genom parkens varierande terräng och ser kronhjortar, murmeldjur, olika fågelarter och tidigare nämnda Przewalskihästar.

Såväl Jalman Meadows som Arburd Sands är små exklusiva camper som bara ställs upp under sommaren. Vi rör oss på bägge ställen i mycket orörd natur där man kan se färska vargspår m.m. och om man har tur t.o.m. få se en flock vargar på nära håll.

De flesta av våra resenärer brukar uppleva campvistelsen i Mongoliet som höjdpunkten på resan med Transsibiriska. Många återvänder också till Mongoliet för en längre vistelse. Våra närmaste grannar i campen är ryttarfolk (nomader) som flyttar runt i Mongoliet allt efter årstid. De lever på samma sätt som deras förfäder gjorde för 2 000 år sedan. Arburd Sands drivs av en nomadfamilj.


Dag 11 - Onsdag
09:00 Avfärd till Ulan Bator. Incheckning på hotellet. Efter lunch finns tillfälle till shopping på egen hand.

På kvällen tar vi oss till en mysig liten teater där vi får uppleva en stunds mongolisk folkmusik. Därefter äter vi middag.


Dag 12 - Torsdag
08:30 Avresa med tåg från Ulan Bator. Under den avslutande tågresan från Mongoliet till Kina åker vi genom Gobiöknen, en av världens största öknar som sträcker sig över södra Mongoliet och norra Kina. Då och då ser man flockar av kameler eller kamelkaravaner som för tanken till handelsmännen på Sidenvägens tid.


Dag 13 - Fredag
14:04 Ankomst Beijing och incheckning på vårt 4-stjärniga hotell i Pekings centrum. 

På kvällen tar vi en promenad på Himmelska Fridens torg innan vi avslutar dagen med gemensam middag.


Dag 14 - Lördag
Heldagstur till Förbjudna staden, Himmelens tempel och Hutongerna.

Förbjudna staden är världens största kejsarpalats. Här härskade de kinesiska kejsarna under 500 år.

Kejsaren som var himmelens son kom varje vår till Himmelens tempel för att offra till himlen och be för goda skördar. I templet finns den oerhört vackra Bönehallen samt marmorterrassen ¨Himmelens altare¨. Parken runt templet är idag Beijingbornas favoritmål för en söndagsuflykt.

Vi fortsätter dagen med Hutongerna. Hutongerna är ett nät av smala gränder i Peking där vi kan ana verklighetens Kina och kinesernas vardag. Hutongerna erbjuder en fascinerande gatuteater.

Efter middag slår vi oss ner på en teater för att bevittna en hisnande show med akrobater.


Dag 15- Söndag
Heldagstur till Kinesiska muren, Sommarpalatset samt en cloisonnéfabrik.

Den fantastiska muren byggdes som ett skydd mot ryttarfolkens invasioner. Muren är 700 mil lång och sträcker sig från Gula havet och ner i Gobiöknen. På vår väg från muren gör vi ett kort stopp vid olympiastadion ("Bird's Nest").

Sommarpalatset var den berömda änkekejsarinnan Cixis speciella favorittillhåll. Sommarpalatset och dess enorma park ligger vid Kunmingsjön i nordvästra Peking. Vi ger oss ut på en båttur i drakbåt på Kunmingsjön.
Cloisonné är ett mycket gammalt kinesiskt hantverk med rötter i Ming-dynastin.


Dag 16 - Måndag
Ledig dag för shopping.

På kvällen avslutas vår resa med middag inkl. Pekinganka.


Dag 17 - Tisdag
Transport till flygplatsen på förmiddagen. På eftermiddagen avgår flyget från Peking och vi ankommer till Stockholm/ Göteborg/ Oslo på kvällen efter mellanlandning i Köpenhamn.

Dagsprogram avslut i Shanghai

Dag 1 - Söndag
Flyg till Moskva. Transfer till hotellet för incheckning. På kvällen serveras välkomstmiddag. 
 

Dag 2 - Måndag
10:00-13:00 Båttur på Moskvafloden. 
Efter frukost tar vi bussen ner till Moskvafloden och glider runt i en båt i 1,5 timme. Från båten kan vi bl.a. beskåda Nya Nunneklostret (Novodevitji), Sparvberget med universitetet, Leninstadion, Andrejevskijklostret, Vetenskapsakademin, Pusjkinkajen, Gorkijparken (”Park Kultury”), Nya Tretiakovgalleriet, Peter den Stores staty, Frälsarkatedralen samt en rad andra intressanta byggnader.

14:30-18:00 Kreml.
Besök av den mytomspunna gigantiska fästningen (muren är 2235 meter lång).

Inne i Kreml ligger Livrustkammaren, som är Rysslands äldsta museum. Där finns unika samlingar från 1100-talet och framåt av juveler, hovdräkter, militära paradutrustningar, gåvor till den ryske kejsaren från Bysans och andra historiska stater samt diverse verk som skapats i Kremls verkstäder. Speciellt vagnsparken är mycket sevärd. Vi får se alla vagnar som Peter den Store, Katarina den Stora och andra regenter färdades i.

De berömda Fabergé-äggen ingår också i samlingen. Inne på Kremlområdet finns också ett flertal kyrkor, bl.a. Uspenskijkatedralen (Marie Bebådelsekatedralen) som besöks. Vi tar också en titt på tsarklockan och den mäktiga tsarkanonen.

På den första resan på våren och den sista på hösten byts ibland båtturen ut mot en stadsrundtur med buss. Väderleken kan göra att båtarna inte går som planerat.
 

Dag 3 - Tisdag
På förmiddagen besöker vi Tretiakovgalleriet, som anses vara ett av världens tio mest förnäma museer. Bl.a. finns här Rysslands (och världens) värdefullaste ikonsamling. 

Därefter åker vi till gågatan Arbat och äter lunch. Efter lunch ledig tid för shopping. Efter middag beger vi oss till tågstationen för avresa med kvällståget.


Dag 4 - 7
Vi passerar och stannar till vid bl.a. Nizhnij Novgorod (Gorkij), Ekaterinburg, Omsk, Perm och Irkutsk med Bajkalsjön innan vi når Mongoliet. Se till att vakna tidigt när vi når Bajkalsjön. Här följer järnvägen strandlinjen under flera mil, en enastående naturupplevelse.


Dag 8 - Söndag
07:45 Ankomst till Ulan Bator. Incheckning på hotellet. Därefter stadsrundtur och lunch.

Efter lunch besöker vi det lamaistiska Gandanklostret. I Mongoliet har religionen pånyttfötts och munkar rekryteras.

Vi avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 9 - Måndag
Utfärd till camp.

På campen bor vi i tält (”jurta”). Varje jurta har egen kamin, säng, sänglinne, bord och pallar. I lägret finns toaletter och duschar i separata jurtor + ett speciellt restaurangtält. Vi installerar oss på campen och äter lunch.

Efter lunch kan deltagarna själva välja aktivitet enligt nedan.
Observera att alla deltagare bor på samma camp. Vi använder oss av tre olika camper: Jalman Meadows, Arburd Sands och Hustai.

Jalman Meadows:
Campen ligger på taigan i närheten av Tulafloden och i sydkanten av den sibiriska vildmarken Khan Khentii. Djingis Khan lär ha fötts i detta område. Det var under Djingis Khans styre som mongolerna skördade stora framgångar och bl.a. erövrade Peking år 1215. Under sommaren finns här fullt av Edelweiss. Här finns möjlighet till flottfärd, simning, ridning på hästar etc. Man kan också koppla av i lägret och njuta av naturen och en god bok om Mongoliet. Campen har eget bibliotek. I området finns skogar med lärk och björk, och nomadernas jakar, hästar, får och getter.

Arburd Sands:
Denna camp ligger i ett område av trädlös stäpp, inte långt från Gobiöknen. Här kan man hyra hästar av lokala nomader eller rida på kameler som finns i lägret. Man kan också få med sig en picknickkorg och göra en längre promenad i området. Runt om oss ser vi ridande herdar med sitt bestånd av hästar, getter, får, kameler och kor.

Hustai:
Campen ligger i Hustai nationalpark. Här ser vi bl.a. framrusande flockar av Przewalskihästar som fyller vildmarken med liv. Przewalski är en ursprungshäst som är mer besläktad med zebror än med vanliga hästar. Man kan bl.a. hyra hästar och ge sig ut i den omgivande terrängen.


Dag 10 - Tisdag
Jalman Meadows: Vi tar med oss picknickkorgar och gör en utflykt på flottar på Tulafloden. Vi lastar uppblåsbara katamaranflottar på träkärra dragen av jak, och vandrar uppströms, där vi sedan intar vår picknicklunch. Sedan paddlar vi tillbaka nedströms.

Arburd Sands: Heldagsutfärd till Zorgol Hairhan Uul. Det är jättelika klippformationer som med sina vertikala bergväggar sträcker sig mot himlen. Zorgol är besjälat, vilket det mongoliska namnet antyder. I berget kan vi på håll, och med kikare, ibland få syn på Argali-får (världens största viltlevande får med jättelika horn) eller Sibirisk stenbock (en bergsget). Vi vandrar i området och förtär den medhavda matsäcken.

Hustai: Vi vandrar genom parkens varierande terräng och ser kronhjortar, murmeldjur, olika fågelarter och tidigare nämnda Przewalskihästar.

Såväl Jalman Meadows som Arburd Sands är små exklusiva camper som bara ställs upp under sommaren. Vi rör oss på bägge ställen i mycket orörd natur där man kan se färska vargspår m.m. och om man har tur t.o.m. få se en flock vargar på nära håll.

De flesta av våra resenärer brukar uppleva campvistelsen i Mongoliet som höjdpunkten på resan med Transsibiriska. Många återvänder också till Mongoliet för en längre vistelse. Våra närmaste grannar i campen är ryttarfolk (nomader) som flyttar runt i Mongoliet allt efter årstid. De lever på samma sätt som deras förfäder gjorde för 2 000 år sedan. Arburd Sands drivs av en nomadfamilj.


Dag 11 - Onsdag
09:00 Avfärd till Ulan Bator. Incheckning på hotellet. Efter lunch finns tillfälle till shopping på egen hand.

På kvällen tar vi oss till en mysig liten teater där vi får uppleva en stunds mongolisk folkmusik. Därefter äter vi middag.


Dag 12 - Torsdag
08:30 Avresa med tåg från Ulan Bator. Under den avslutande tågresan från Mongoliet till Kina åker vi genom Gobiöknen, en av världens största öknar som sträcker sig över södra Mongoliet och norra Kina. Då och då ser man flockar av kameler eller kamelkaravaner som för tanken till handelsmännen på Sidenvägens tid.


Dag 13 - Fredag
14:04 Ankomst Peking och incheckning på vårt 4-stjärniga hotell i Pekings centrum. 

På kvällen tar vi en promenad på Himmelska Fridens torg innan vi avslutar dagen med gemensam middag.


Dag 14 - Lördag
Heldagstur till Förbjudna staden, Himmelens tempel och Hutongerna.

Förbjudna staden är världens största kejsarpalats. Här härskade de kinesiska kejsarna under 500 år.

Kejsaren som var himmelens son kom varje vår till Himmelens tempel för att offra till himlen och be för goda skördar. I templet finns den oerhört vackra Bönehallen samt marmorterrassen ¨Himmelens altare¨. Parken runt templet är idag Beijingbornas favoritmål för en söndagsuflykt.

Vi fortsätter dagen med Hutongerna. Hutongerna är ett nät av smala gränder i Peking där vi kan ana verklighetens Kina och kinesernas vardag. Hutongerna erbjuder en fascinerande gatuteater.


Dag 15 - Söndag
Heldagstur till Kinesiska muren, Sommarpalatset samt en cloisonnéfabrik.

Den fantastiska muren byggdes som ett skydd mot ryttarfolkens invasioner. Muren är 700 mil lång och sträcker sig från Gula havet och ner i Gobiöknen. På vår väg från muren gör vi ett kort stopp vid olympiastadion ("Bird's Nest").

Sommarpalatset var den berömda änkekejsarinnan Cixis speciella favorittillhåll. Sommarpalatset och dess enorma park ligger vid Kunmingsjön i nordvästra Peking. Vi ger oss ut på en båttur i drakbåt på Kunmingsjön.
Cloisonné är ett mycket gammalt kinesiskt hantverk med rötter i Ming-dynastin.

På kvällen äter vi middag med Pekinganka.


Dag 16 - Måndag
På morgonen transfer till tågstationen för resa till Shanghai. Tåget tar lite drygt 5 timmar. 

Efter ankomst gör vi en kortare stadsrundtur till The Bund, som är en välkänd strandpromenad längs Huangpufloden. Promenadstråket är kantat av flera kända byggnader i ett antal arkitektoniska stilar; till exempel nyklassisk, nygotisk och art deco. Vi besöker även Nanjing Lu, Shanghais största shoppinggata.

Vi checkar sedan in på vårt hotell, det eleganta 5-stjärniga hotell Ocean. Middag.
 

Dag 17 - Tisdag
Vi börjar dagen med att besöka Yu-trädgården. Trädgården, som anlades redan på 1500-talet som en privat trädgård, öppnades för allmänheten på 1980-talet och anses vara en av Shanghais vackraste trädgårdar. Vi gör också en rundtur i gamla stan innan lunch. Efter lunch åker vi till det 492 m höga World Finance Center, där vi åker upp till 100:e våningen. Trots höjden, 100:e våningen ligger 474 m över marken, tar hissen bara 2 minuter och vi får en fantastisk utsikt över staden. 

Innan middagen ser vi en hisnande akrobatshow. 
 

Dag 18 - Onsdag
Idag besöker vi Shanghaimuseet, som har en samling på över 1 000 000 brons- och keramikföremål, målningar och kalligrafier. Lunch. Efter lunch stiger vi ombord på en båt som tar oss ut på en kryssning på Huangpu-floden. Från vattnet ser vi The Bund på flodens västra sida och Pudong på den östra. Pudongdistriktet huserar några av Shanghais mest berömda byggnader, som World Finance Center och Pearl tower.


Dag 19 - Torsdag
Ledig dag för shopping eller egna aktiviteter. Endast frukost på hotellet ingår denna dag.


Dag 20 - Fredag
Hemresa.

Resfakta avslut i Peking

Pris inkl. flyg t/r: fr. 32 850:-
Pris exkl. flyg t/r: fr. 27 850:-

Avresor 2023
Juni: 11
Augusti: 20

Preliminära flygtider
Stockholm:
Avresa kl. 14:35. Hemkomst kl. 16:00. Flygbolag: Finnair
Köpenhamn: Avresa kl. 13:20. Hemkomst kl. 16:20. Flygbolag: Finnair
Göteborg: Avresa kl. 13:00. Hemkomst kl. 16:25. Flygbolag: Finnair
Oslo: Avresa kl. 13:15. Hemkomst kl. 16:35. Flygbolag: Finnair
Helsingfors: Avresa kl. 17:40. Hemkomst kl. 14:15. Flygbolag: Finnair

Observera att flygtiderna kan skilja sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan. 

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm / Köpenhamn / Oslo / Göteborg/ Helsingfors - Moskva via Helsingfors* 
• Flyg Peking - Stockholm / Köpenhamn / Oslo / Göteborg / Helsingfors via Helsingfors*
• Tåg Moskva - Ulan Bator inkl. plats i 4-bäddskupé
• Tåg Ulan Bator - Peking inkl. plats i 4-bäddskupé 
• Alla transporter till hotell t/r*
• 2 nätter på 4-stjärniga hotell Delta i Moskva
• 2 nätter på 4-stjärniga hotell Bayangol i centrum av Ulan Bator
• 4 nätter på 4-stjärniga hotell Sunworld eller Qianmen i centrum av Peking
• 2 nätter på camp utanför Ulan Bator
• Kreml med Livrustkammaren med guide i Moskva
• Båttur på Moskvafloden eller stadsrundtur med buss 
• Besök på Tretiakovgalleriet i Moskva 
• Dagsutflykt från camp utanför Ulan Bator 
• Stadsrundtur i Ulan Bator
• Besök av Gandanklostret i Ulan Bator
• Kvällsunderhållning i Ulan Bator
• Två heldagsturer i Peking med Kinesiska muren m.m
• Kvällsföreställning med akrobatshow i Peking
• Helpension, d.v.s. 3 måltider per dag både på tåget och utanför
• Svensktalande lokalguide i Moskva och Peking under utflykterna
• Engelsktalande lokalguide i Mongoliet på utfärderna
• Svensktalande reseledare

*Flyg samt transfer flygplats-hotell-flygplats ingår ej om resan bokas exkl. flyg t/r. Övriga transporter till hotell ingår.

Tillägg
• Visum för svensk medborgare till Ryssland, Mongoliet och Kina: fr. 3 000:-
• Enkelrum på hotellen: fr. 3 850:-
På denna resa kan du som reser utan resesällskap boka del i dubbelrum. 
Då får du dela dubbelrum med en annan resenär av samma kön. 
Du delar rum med samma person under hela resan.
Är det ett ojämnt antal resenärer som bokat del i dubbelrum bjuder vi på den extra kostnaden.
Det blir alltså inget extra tillägg om du bokar del i dubbelrum men får bo själv. 

• Plats i 2-bäddskupé eller 4-bäddskupé för två personer på sträckan Moskva - Ulan Bator: fr. 2 800:-

Hotell 
Samtliga utvalda hotell håller bra klass.
I Moskva bor vi på hotell Delta som ligger vid t-bana Partizanskaja, 5 stationer från absoluta centrum av Moskva. Samtliga rum har hårtork och kylskåp. Gratis WIFI.
I Ulan Bator bor vi på Bayangol, med bra läge i centrum. Hotellet hör till de 2-3 bästa hotellen i Ulan Bator. Alla rum har hårtork. Gratis WIFI i lobbyn.
I Peking bor vi på 4-stjärniga hotell Sunworld eller Qianmen, bägge med bra läge i centrum. 
 

Resfakta avslut i Shanghai

Pris inkl. flyg t/r: fr. 36 850:-
Pris exkl. flyg t/r: fr. 31 850:-

Avresor 2023
Juli: 9
September: 10

Preliminära flygtider
Stockholm:
Avresa kl. 14:35. Hemkomst kl. 16:10. Flygbolag: Finnair
Köpenhamn: Avresa kl. 13:20. Hemkomst kl. 16:20. Flygbolag: Finnair
Göteborg: Avresa kl. 13:00. Hemkomst kl. 16:25. Flygbolag: Finnair
Oslo: Avresa kl. 13:15. Hemkomst kl. 16:35. Flygbolag: Finnair
Helsingfors: Avresa kl. 17:40. Hemkomst kl. 14:20. Flygbolag: Finnair

Observera att flygtiderna kan skilja sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan.

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm / Köpenhamn / Göteborg / Oslo / Helsingfors - Moskva via Helsingfors*
• Flyg Shanghai - Stockholm / Köpenhamn / Göteborg / Oslo / Helsingfors via Helsingfors*
• Tåg Moskva - Ulan Bator inkl. plats i 4-bäddskupé
• Tåg Ulan Bator - Peking inkl. plats i 4-bäddskupé 
• Tåg Peking - Shanghai inkl. plats i 2a klass
• Alla transporter till hotell t/r*
• 2 nätter på 4-stjärniga hotell Delta i Moskva
• 2 nätter på 4-stjärniga hotell Bayangol i centrum av Ulan Bator
• 3 nätter på 4-stjärniga hotell Sunworld eller Qianmen i centrum av Peking
• 4 nätter på 5-stjärniga hotell Ocean i centrala Shanghai
• 2 nätter på camp utanför Ulan Bator
• Kreml med Livrustkammaren med guide i Moskva
• Båttur på Moskvafloden eller stadsrundtur med buss 
• Besök på Tretiakovgalleriet i Moskva 
• Dagsutflykt från camp utanför Ulan Bator 
• Stadsrundtur i Ulan Bator
• Besök av Gandanklostret i Ulan Bator
• Kvällsunderhållning i Ulan Bator
• Två heldagsturer i Peking med Kinesiska muren m.m
• Två heldagsturer i Shanghai med Shanghai-museet, kryssning på Huangpu-floden m.m.
• Akrobatshow i Shanghai
• Helpension, d.v.s. 3 måltider per dag både på tåget och utanför (sista dagen i Shanghai ingår endast frukost på hotellet)
• Svensktalande lokalguide i Moskva, Peking och Shanghai under utflykterna
• Engelsktalande lokalguide i Mongoliet på utfärderna
• Svensktalande reseledare

*Flyg samt transfer flygplats-hotell-flygplats ingår ej om resan bokas exkl. flyg t/r. Övriga transporter till hotell ingår.

Tillägg
• Visum för svensk medborgare till Ryssland, Mongoliet och Kina: fr. 3 000:-
• Enkelrum på hotellen: fr. 4 750:-
På denna resa kan du som reser utan resesällskap boka del i dubbelrum. 
Då får du dela dubbelrum med en annan resenär av samma kön. 
Du delar rum med samma person under hela resan.
Är det ett ojämnt antal resenärer som bokat del i dubbelrum bjuder vi på den extra kostnaden.
Det blir alltså inget extra tillägg om du bokar del i dubbelrum men får bo själv. 

• Plats i 2-bäddskupé eller 4-bäddskupé för två personer på sträckan Moskva - Ulan Bator: fr. 2 800:-

Hotell
Samtliga utvalda hotell håller bra klass.
I Moskva bor vi på hotell Delta som ligger vid t-bana Partizanskaja, 5 stationer från absoluta centrum av Moskva. Samtliga rum har hårtork och kylskåp. Gratis WIFI.
I Ulan Bator bor vi på Bayangol, med bra läge i centrum. Hotellet hör till de 2-3 bästa hotellen i Ulan Bator. Alla rum har hårtork. Gratis WIFI i lobbyn.
I Peking bor vi på 4-stjärniga hotell Sunworld eller Qianmen, bägge med bra läge i centrum. 
I Shanghai bor vi på The Bund Riverside Hotel, ett fräscht hotell med idealiskt läge vid "The Bund" i centrala Shanghai. Gratis WIFI och hårtork.

 

Om tåget

Sträckan Moskva – Ulan Bator går oftast med kinesiskt tåg, och sträckan Ulan Bator – Peking oftast med mongoliska tåg. Ombord finns det  vagnar med 2-bäddskupéer (1:a klass) och vagnar med 4-bäddskupéer (2:a klass). Oavsett vilken slags vagn man åker i finns det två toaletter i varje vagn. Dusch finns inte ombord. Sängkläder och förvaringsplatser för bagage finns i alla kupéer. 

I varje vagn finns tre eluttag i korridoren, och en samovar med hett vatten för te/kaffe. Restaurangvagnen är rysk, mongolisk eller kinesisk beroende på vilket land man befinner sig i. 

2-bäddskupéer
2-bäddskupéerna har en våningssäng. Nederslafen fungerar som sittplats under dagen. I kupén finns även ett litet bord. Två kupéer delar på ett separat litet badrum med tvättfat och handdusch som finns mellan kupéerna. I 2-bäddskupéerna finns eluttag i kupén. 

4-bäddskupéer
4-bäddskupéerna har två våningssängar. Nederslafarna fungerar som sittplatser under dagen. I kupén finns ett bord mellan sängarna.

Visum

Visum till Ryssland. Mongoliet och Kina krävs för skandinaviska medborgare.
Visumhandlingar ska vara Iventus tillhanda senast 7 veckor före avresa.

Följande krävs för visum till Ryssland, Mongoliet och Kina

• Pass i original
• Ifyllda visumansökningar (Ryssland. Mongoliet och Kina)
• Ett foto per ansökan, totalt 3 foton i färg, samt ett digitalt foto i färg
• Försäkringsintyg


Läs mer om visum till Ryssland

Läs mer om visum till Mongoliet

Läs mer om visum till Kina

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Karta

Powered by Travelize