Bukarest på 5 dagar

Bukarest är en oupptäckt pärla i mellaneruropa. Staden är med sina mysiga kvarter i gamla stan, många uteserveringar och gallerier samt högklassiga restauranger ett givet resmål för en weekendtur.

Vi gör en rundtur i den rumänska huvudstaden samt ger oss också ut på en heldagstur till de vackra bergen i Transsylvanien. Guiden tar oss med till greve Draculas ondskefulla boning i Bran samt till det oerhört vackra Pelespalatset i Sinaia.

Det ges gott om tid att flanera runt i Bukarest på egen hand. Under perioden mellan världskrigen kallades staden Lilla Paris, ett epitet Bukarest fick p.g.a sin arkitektur och sofistikerade elit. Du kan också ta en båttur på floden Dambovita och se stadens omväxlande arkitektur från vattnet; en blandning av historiska, kommunistiska och moderna byggnader.

Vi bor på högklassiga Howard Johnson Grand Plaza hotel med perfekt läge i centrum.

Skicka bokningsförfrågan

Tyvärr så har vi inte lagt ut något bokningsbart ännu. För mer information, vänligen skicka en bokningsförfrågan med vårt formulär.

Formulär

Dagsprogram

Dag 1
11.15 Avresa från Arlanda.
15.00 (14.00 svensk tid) Ankomst Bukarest. Transfer till vårt eleganta hotell i centrum och incheckning.
Lite senare beger vi oss till en mysig restaurang i gamla stan för middag.


Dag 2
Efter frukost tar guiden oss med på en rundtur i den vackra huvudstaden. Vi får tillfälle att beundra de breda trädkantade boulevarderna och byggnaderna från Belle Epoque. Vi passerar och stannar till vid Triumfbågen, Revolutionstorget (det var här diktatorn Ceausescu 21 december 1989 misstroget tittade ner på sina undersåtar från sin balkong för sista gången innan han flydde), Konstitutionstorget, det prestigefyllda konserthuset Rumänska Ateneum (känt över hela världen för sin enastående akustik) m.m. Vi får en guidad visning av parlamentspalatset som är världens näst största administrativa byggnad efter Pentagon. När Ceausescu lät bygga detta palats sparades inte in på någonting. Kristallkronan i salen för mänskliga rättigheter väger 2,5 ton och flera av kristallkronorna har upp till 7000 glödlampor. Palatset är fyllt av mosaik, ekpaneler, marmor och bladguld.

Vi provar några rumänska specialiteter till lunch. Efter lunch är det fritt för egna strövtåg.


Dag 3
En heldagstur upp i Karpaterna.

Bussen för oss längs den vackra Prahovadalen – ”hjärtat av Transsylvanien” –  och vidare upp till Bran. Natursceneriet I Karpaterna är enastående.

Vid ankomsten till Bran besöker vi greve Draculas slott som byggdes av tyskar på 1400-talet och länge tjänade som tullstation mellan Transsylvanien och Valakiet. Den sista kungafamiljen bodde här i början av 1900-talet.

Efter lunch tar guiden oss vidare till Sinaia där vi besöker Pelespalatset. Palatset som är byggt i renässansstil anses vara ett av de vackraste i världen. Här tillbringade kungafamiljen somrarna och slottet användes också flitigt av diktatorn Ceausescu.


Dag 4
Ledig dag.

De som vill kan mot tillägg följa med på en tur till Mogosoaiapalatset och Snagovklostret. Mogosoaiapalatset byggdes mellan 1698-1702 av Constantin Brancoveanu i vad som kallas rumänsk renässansstil eller Brâncovenesc stil; en kombination av venetianska och orientaliska inslag. Palatset ligger 10 km utanför Bukarest. Snagovklostret ligger mycket vackert på en ö i Snagovsjön 4 mil från Bukarest. Klostret byggdes 1364 och förbättrades på 1450-talet av den rumänske prinsen Vlad Tepes som ska vara begravd här. Vlad Tepes var förlaga till Bram Stokers berömda vampyr Dracula.

De som väljer att stanna kvar i Bukarest kanske besöker National Art museum som innehåller den bästa samlingen av rumänska konstnärer såväl som en gedigen samling av västeuropeiska mästare som El Greco, Monet, Rembrandt, Renoir, Cezanne och Rubens m.fl.

Ett annat intressant museum är Village museum som ligger vid stranden av sjön Herastrau i Herestrauparken. Museet omfattar timmerstugor, lador, kyrkor, väderkvarnar m.m. från alla regioner i Rumänien och visar hur arkitekturen utvecklats. Här kan man också studera gammalt hantverk.


Dag 5
Avresa på morgonen.
Ankomst Arlanda kl 10.30.

Resfakta

Priser
Grundpris inkl. flyg t/r: fr. 7 450:-
Pris för tredje person i dubbelrum med extrasäng: fr. 6 950:-

Grundpris exkl. flyg t/r: fr. 5 150:-
Pris för tredje person i dubbelrum med extrasäng: fr. 4 650:-


Avresor
Kommer inom kort
 

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 11:15. Hemkomst kl. 10:30. Flygbolag: Tarom

 

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm - Bukarest t/r*
• Alla transfers och transporter under resan*
• 4 nätter med frukost på 4-stjärniga hotel Berthelot i centrum
• 1 middag. Middag dag 1
• 2 luncher. Lunch dag 2 och 3.
• Stadsrundtur
• Heldagstur till Karpaterna och Transsylvanien
• Engelsktalande guide.

*Bokas resan utan flyg t/r ingår inte flyg Stockholm - Bukarest t/r​ samt transfer flygplats-hotell-flygplats.

 

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 1 100:-
• Halvdagstur till Mogosoaiapalatset och Snagovklostret: fr. 475:-
 

Avbeställningsskydd
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsskyddet tecknas direkt med försäkringsbolaget och det är deras villkor som gäller.Du kan också vid behov beställa reseförsäkring via Gouda. Köp avbeställningskydd via Gouda

 

Hotell

Hotell Berthelot
Hotellet ligger i centrala Bukarest med bekvämt gångavstånd till gamla stan. Rummen är utrustade med hårtork, luftkonditionering och minibar. Gratis WiFi finns.
Hotellets hemsida: www.hotelberthelot.ro

Visum

Visum Rumänien

Visum behövs inte längre för EU-medborgare samt för personer från Norge, USA, Kanada och Japan.
Vid annat medborgarskap kan andra regler förekomma. Kontakta oss för ytterligare information.

Powered by Travelize