Kiev

Unna dig en resa till en av Europas vackraste huvudstäder - Kiev.

Här finns en fascinerande historia och sevärdheter som blandas med gröna parker, varierat uteliv, stort shoppingutbud och god mat.

Eftersom det numera inte krävs visum för att resa hit har allt fler turister upptäckt denna pulserande stad som är närmast vykortsvacker där den ligger på kullarna mot floden Dnjepr.

Ukraina är ett av Europas största länder. Huvudstaden Kiev med förorter har mer än 5 miljoner invånare. Staden grundades i slutet av 400-talet och har liksom övriga Ukraina en lång och brokig historia. Kiev var under ca 250 år Rysslands huvudstad, långt innan Moskva och St Petersburg var påtänkta.

Till Kiev åker man för att ta del av kulturen, beskåda vackra sevärdheter, äta gott, förlusta sig på någon av stadens nattklubbar eller uppleva klassisk balett och opera. Här finns flera breda boulevarder, där turister och ukrainare strosar omkring eller njuter av livet på något gatucafé. Kievs pulsåder och mest kända gata Khreschatyk kantas av flera butiker, varuhus, restauranger och barer. Speciellt under helgerna, då Khreschatyk stängs av från trafik, råder en kontinental stämning som för tankarna till Rom eller Paris.

Ta gärna en promenad till Frihetsparken med fantastisk utsikt över floden Dnjepr och stadens övriga delar. Det är i stort sett gångavstånd till stadens stora sevärdheter och shoppingvaruhus, men med tunnelbanan tar man sig snabbt och smidigt fram i staden.

På Kievs souvenirstråk Andriyivsky Uzviz kan man göra många fynd bland marknadsstånden. Här säljs typiska ukrainska souvenirer som bl.a. broderier och målade ägg.

Några av Kievs största attraktioner är Sofia-katedralen och Pecherska Lavra, som är ett komplex av minnesmärken från 1000-talet till 1700-talet. Res till Kiev och se allt detta med egna ögon!

Vi erbjuder ett flertal olika hotell att välja bland i Kiev, läs mer om rubriken "Hotell" nedan. Vi har bl.a. ett förmånligt paket med boende på det fyrstjärniga hotellet Dnipro. Förutom flyg och hotell kan vi även boka transfer, utflykter, stadsrundtur och biljetter till opera, balett och cirkus.

Vi har också dagsturer till Tjernobyl, läs mer under rubriken "TJernobyl" nedan.

Skicka bokningsförfrågan

Tyvärr så har vi inte lagt ut något bokningsbart ännu. För mer information, vänligen skicka en bokningsförfrågan med vårt formulär.

Formulär

Tjernobyl

Området runt Tjernobyl, känt för Tjernobylolyckan som ägde rum i april 1986, är idag stängt för allmänheten. Endast forskare och turistgrupper får tillstånd att vistas i området. Med Iventus kan man åka på en organiserad heldags- eller tvådagarstur till Tjernobyl från Kiev. 


Heldagstur

Program
Iventus rundtur till Tjernobyl börjar på morgonen. Bussen hämtar i Kiev och resan till Tjernobyl tar knappt två timmar. Vid ankomst passerar vi en första gränskontroll som släpper in oss i den yttre zonen, vars gräns löper 30 kilometer från katastrofens nollpunkt (kärnkraftsverket). Vi får information om staden Tjernobyl innan katastrofen, vad som hände i under aprilnatten 1986, och vad forskarna arbetar med på området idag.

Efter detta fortsätter vi till den inre zonen. Här besöker vi kärnkraftsverket och undersöker sarkofagen, den cementkonstruktion som byggdes för att stänga inne det radioaktiva avfallet. Vi besöker även Pripjat som evakuerades. Innan katastrofen bodde här nästan 50 000 personer. Idag är det en spökstad med övergivna hus, hotell, skolor och lekplatser, och viss växtlighet som överlevt. Träden färgades röda av strålningen och kallas nu ”den röda skogen”.

På eftermiddagen fortsätter rundturen till floden och Sankt Illinskij-templet, den enda aktiva kyrkan som är kvar i Tjernobyl. Hit söker sig de äldre invånarna som vägrade lämna sina hus i byarna runt kraftverket.

Det finns även möjlighet att ersätta delar av turen med att besöka dessa byar och träffa de äldre invånarna som berättar om hur deras liv har påverkats av katastrofen.

Lunch ingår i rundturen, och kvalitén på maten garanteras. Alla besökare måste vid inträdet i zonen försäkra att man inte ska äta, röka, sitta på marken eller ställa ifrån sig något på marken inom zonen. Detta är för att säkerställa minimal risk för strålning. Zonen och strålningen är oerhört väl bevakad och ingen tar skada av att tillbringa en dag i området. 

Klockan fem lämnar bussen Tjernobyl för färd tillbaka till Kiev.


Datum 2021
Alla dagar såväl vardag som helgdag.

Datum 2022
Alla dagar såväl vardag som helgdag. t.o.m. 31/3-22. 
Vi har inte fått schemat efter 31/3 men förmodligen blir det varje dag även fortsättningsvis

Pris:  fr. 1 535:- / person

I priset ingår:
Transfer Kiev - Tjernobyl t/r
Lunch
Engelsktalande guide
Obligatorisk försäkring
 

Tvådagarstur
Tvådagarsturen är begränsad till 10 deltagare.

Program

Dag 1
07:45 Möte på Självständighetstorget i närheten av McDonalds
08:00 Avresa till Tjernobyl
09:00 Fika på en bensinstation
10:00 ankomst till checkpoint Dityatki

Den första dagen i zonen utforskar vi bland annat byn Zalissya, det stora torget, Leninstatyn och ett minnesmärke över Fukushima. Vi ser också zonens enda aktiva kyrka, den begravda byn Kopachi och flera byggnader som vittnar om att Tjernobyl en gång var en levande stad - dagis, mataffär, skola, park och simhall. Vi besöker också Pripjat. 

Dag 2
Vi fortsätter vår utforskning av Tjernobyl och besöker Duga-3, det sovjetiska försvarssystem som sände ut den ökända "ryska hackspetten" under 1976-1989. Vi ser också kyltornen vid reaktorerna 5 och 6. Denna dag besöker vi också "den röda skogen" där träden färgats röda av det radioaktiva avfallet. Efter att ha sett bland annat Kulturpalatset, ett sjukhus, en musikskola och stadion i Tjernobyl besöker vi nya bosättningar innan vi återvänder till Kiev.

Datum 2021
Tre gånger/ vecka. Start varje måndag, torsdag, lördag.

Datum 2022
Tre gånger/ vecka t.o.m. 31/3-22. Start varje måndag, torsdag, lördag.
Vi har inte fått schemat efter 31/3 men förmodligen blir det tre gånger/ vecka även fortsättningsvis

Det är möjligt att anordna privata turer på andra datum mot tillägg. Kontakta Iventus för mer information.

Pris: fr. 3 950:-/person

I priset ingår:
Transfer Kiev t/r
Del i dubbelrum på hotell Pripyat
2 luncher, 1 middag och 1 frukost
Engelsktalande guide under båda dagarna
Obligatorisk försäkring 


Tillägg:
Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenärer utan resesällskap):   425:-

Hotell

Våra mest bokade hotell i Kiev:

Hotell Radisson Blu

Hotellet färdigställdes för 3 år sedan och ligger inrymt i en vacker byggnad från 1903 i centrala Kiev. Radisson Blu anses vara ett av Kievs 3-4 bästa hotell och innehåller bl.a. 2 restauranger, bar, hälsocenter med gym, bastu, ångbastu, solarium m.m.. Man erbjuder också ett stort antal massagebehandlingar.

Hotell Ukraina
Medelklasshotell med mycket bra läge på höjden ovanför Frihetsplatsen i absoluta centrum av Kiev. Restaurang, cafeteria, nattklubb, flertal affärer etc.

Hotell Rus
Hotel Rus är ett fräscht 3-stjärnigt hotell, 10 minuters promenad från absoluta centrum av Kiev. På hotellet finns flertal restauranger, affärer, nattklubb, bank, business centre m.m.

Hotell Dnipro
4-stjärnigt hotell i absoluta centrum av Kiev. Ligger i ena änden av huvudgatan Khreshchatyk, 100 meter från Frihetsplatsen. Flertal restauranger, nattklubb m.m.
Wellness centre med swimming pool, sauna, massage, gym m.m.

Hotell President Kievsky
Hotellet ligger på en höjd 10-15 minuters promenad från absoluta centrum av Kiev. På hotellet finns swimmingpool, fitness centre, sauna/solarium/massage, flertal restauranger, affärer, nattklubb, kasino, business centre m.m.. Från rummen har man en sagolik utsikt över centrala Kiev.


Nedan är en uppräkning av andra hotell vi bokar i Kiev

Fem-stjärniga hotell
- Hyatt Regency Kyiv 
- Premier Palace 

Fyr-stjärniga hotell
- City Park Hotel 
- Opera Hotel 
- Podol Plaza 
- Riviera on Podol 
- Vozdvyzhensky

Tre-stjärniga hotell
- Adria 
- Attache 
- Bratislava 
- Domus 
- Gintama 
- Impressa 
- KievApartment 
- Kozatskij

Visum

Visum Ukraina

Visum behövs inte längre för EU-medborgare samt för personer från Norge, USA, Kanada och Japan.

Vid andra medborgarskap kan visum krävas. Kontakta oss för ytterligare information.

 

Begär offert

Om du är intresserad av att åka till Kiev på egen hand sammanställer vi gärna en offert med prisuppgifter.

Skicka ett mail till info@iventustravel.se med följande uppgifter:

1. Datum för vistelsen
2. Önskemål om hotell / hotellstandard
3. Med eller utan flyg
4. Övriga önskemål
5. Antal personer
6. Kontaktperson (namn och telefonnummer)

 

Powered by Travelize