Kryssning Moskva-Astrachan

En färd längs floden Volga, Rysslands själ och hjärta.

Vi startar vårt äventyr i Moskva där vi bor 2 nätter på hotell i centrum. Därefter åker vi buss till Nizjnij Novgorod där vi går ombord på vårt kryssningsfartyg. Under bussturen stannar vi till för lunch och rundtur i sagostaden Suzdal. Under resan besöker vi några av Rysslands äldsta städer som redan nämnda Suzdal och Nizjnij Novgorod samt även Samara, Saratov, Volgograd och Tatarstans huvudstad Kazan.

De vackra miljöerna längs den gamla handelsvägen skänker oss stort välbehag och vi får en behaglig resa fram till den ryska kaviarens huvudstad Astrachan vid Kaspiska havet.

 

Boka resa
Numer måste vi ha passnummer, födelsedatum, passets sista giltighetsdag och nationalitet (nationalitet behövs ej uppges för svenska medborgare) för samtliga resenärer redan vid inbokning av resa till Ryssland.  

Uppge därför dessa uppgifter vid bokningen efter varje resenär.
Fyll i passets sista giltighetsdag samt nationalitet i samma ruta där passnummer skrivs in.
Exempel: 12345678 10MAY07 Norge

Har ni inte dessa uppgifter tillgängliga vid bokningstillfället kan ni senare gå in under Mina bokningar och lägga till dem. 

 

Pris från:
23 850:-
Dagar:14
Paketresa inkl. flyg t/r
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dagsprogrammet för resan 2018 är en dag längre och något annorlunda. Dagsprogram för 2018 kommer inom kort.

Dag 1 
Avresa vid lunchtid från Arlanda/ Kastrup. Flygresan tar ca två timmar.
Ankomst Moskva kl. 15:50. Sedan transfer till hotellet och gemensam middag.


Dag 2
09:30-12:30 Stadsrundtur.

Moskva anses ha grundats år 1147 av ”Jurij den Långarmade” och har sedan dess närmast utplånats några gånger men byggts upp igen.
Vår guide berättar om Moskvas historia medan vi passerar och stannar till vid Röda Torget, Revolutionsplatsen, Segerparken, Frälsarkatedralen (byggdes ursprungligen på order av tsar Alexander I efter att ryssarna lyckats häva Napoleons belägring av Moskva 1812. Hagia Sofia i dåvarande Konstantinopel stod som förebild), Moskvauniversitetet (en av Stalins sju systrar, d.v.s. de speciella skyskrapor som kännetecknar Moskva), Nya Nunneklostret (där Peter den Store lät fängsla sin syster), ”Vita Huset” (som Jeltsin besköt 1993) m.m.

12:30 Lunch på restaurang intill Röda Torget.

14:00-17:00 Kreml. 
Besök av den mytomspunna gigantiska fästningen (muren är 2235 meter lång) där president Putin numera huserar.

Inne i Kreml ligger Livrustkammaren, som är Rysslands äldsta museum. Där finns unika samlingar från 1100-talet och framåt av juveler, hovdräkter, militära paradutrustningar, gåvor till den ryske kejsaren från Bysans och andra historiska stater samt diverse verk som skapats i Kremls verkstäder. Speciellt vagnsparken är mycket sevärd. Vi får se alla vagnar som Peter den Store, Katarina den Stora och andra regenter färdades i. De berömda Fabergé-äggen ingår också i samlingen.

Inne på Kremlområdet finns också ett flertal kyrkor, bl.a. Uspenskijkatedralen som besöks. Vi tar också en titt på tsarklockan och den mäktiga tsarkanonen.


Dag 3
Transfer till Nizhnij Novgorod via Suzdal.

Ankomsten till Suzdal är anslående. Stadens siluett har förändrats mycket lite sedan medeltiden. Här finns praktiskt taget inga högre bostadshus vilket gör att man (speciellt om det är bra väder) tydligt urskiljer de många stenfasaderna och de gnistrande lökkupolerna från äldre tiders kyrkor. 
Vi äter lunch vid ankomsten till Suzdal. 

Efter maten besöker vi Kreml med Kristi Födelses katedral samt det forna ärkebiskopspalatset. Vi tar också en promenad i den lilla staden. Suzdal domineras av 1-vånings trähus med konstnärligt snidade fönster och gavlar. Suzdal är den verkliga diamanten i Gyllene Ringen. En småstad helt utan industrier fylld av snickarglädje och historiska monument. 4 av Suzdals byggnader finns på UNESCOS världsarvslista. Suzdal är som Skansen fast större, mer intressant och i högsta grad verkligt.

Sedan fortsätter vi med bussen till Nizhnij Novgorod där vi stiger ombord på fartyget som ska föra oss söderut längs Volga. Många betraktar Volga som Rysslands själ och hjärta. Före middagen presenteras besättningsmän och personal på båten. Efter middagen blir det show och musik.


Dag 4 
Nizhnij Novgorod hette tidigare Gorkij och är Rysslands tredje största stad. I gamla tider en känd mötesplats dit folk från Orienten, Sibirien och Turkistan sökte sig för att utbyta handelsvaror och tankar. Vi gör en stadsrundtur och besöker bl.a. stadens gamla Kreml. Under Sovjettiden var Gorkij en stängd stad där dissidenter placerades. Andrey Sakharov som tilldelades Nobels fredspris 1975 förvisades till Gorkij 1980. Sakharov dog 1989 men hans museum lever kvar i staden. Mycket få utlänningar tilläts besöka Gorkij under Sovjettiden

På kvällen konsert med klassisk musik samt mer om ryska folksagor.


Dag 5 
Vi gör en utflykt till den charmiga småstaden Gorodets där vi gör en stadsvandring. Ursprungligen var Gorodets den första fästningen vid denna del av Volga. Gorodets är känt för att den store ryske nationalhjälten Alexander Nevsky dog här 1263 på sin väg tillbaka från Gyllene Horden.   

Lunch serveras ombord och sedan kastar vi loss och påbörjar färden längs Volga. 


Dag 6 
09.00 Ankomst Cheboksary, huvudstad i Tjuvasjien. Staden etablerades 1555 när ryssarna anlade ett fort här. Vi gör en stadsrundtur direkt efter frukost. Cheboksary är en vacker och ren stad. 2002 utnämnde Putin Cheboksary till den mest välskötta staden i Ryssland.

Efter lunch finns tillfälle att strosa runt i staden på egen hand eller kanske sitta på något fik vid den vackra strandpromenaden.
18.00 Vi lämnar Cheboksary.


Dag 7 
08.00 Vi når fram till Tatarstans huvudstad, Kazan. Kazan kallas ofta för ”Volgas pärla” p.g.a. sina många arkitektoniska mästerverk. Här finns ”Prinsessan Suumbikes lutande torn”, en släkting till det lutande tornet i Pisa. Vidare ser man omsorgsfullt uppbyggda moskéer och minareter såväl som magnifika ortodoxa kyrkor och katedraler. Under rundturen imponeras vi av alla dessa byggnader.

12.00 lämnar vi Kazan.
Efter lunch vidtar språk- och sånglektioner. På eftermiddagen anordnas också en vodkaprovning (mot tillägg).


Dag 8
10.00 lägger vi till vid kajen i Samara. Samara är ett viktigt industriellt och kulturellt center i regionen med bl.a. en stor bilindustri. Staden spelade stor roll under bondeupproret och Stephan Razin år 1670. Nyligen upptäcktes Stalins bunker här och öppnades för allmänheten. Vi åker på en utflykt i staden. 

14.00 reser vi vidare.


Dag 9
11.00 Vi glider in i Saratov, en vacker stad som ligger inbäddad mellan mindre byar. Stadens store son är den förste astronauten i rymden, Yuriy Gagarin, som började sin bana i Saratovs flygklubb. Staden grundades år 1590 och var ursprungligen ett fort som ingick i försvaret av Volgafloden som en handelsrutt. Vi gör en utfärd med buss i staden.

14.00 seglar vi mot nya äventyr.
På eftermiddagen får vi lära oss att tillreda rysk mat. Vi får också vara med om en rysk te-ceremoni.


Dag 10
09.00 Ankomst Volgograd. Volgograd sträcker sig mer än 7 mil längs Volga. Staden hette Stalingrad under andra världskriget och det var här som kriget vände. Här finns många monument som påminner om de ryska soldaternas envishet och mod. På den kulle där de intensivaste striderna stod, står nu en jättestaty, “Moder Ryssland”, 83 meter hög, som syns över stora delar av staden. Intill finns en massgrav där 34 000 ryska soldater är begravda. Slaget om Stalingrad anses vara ett av de grymmaste och blodigaste slagen som utkämpats. Från juli-42 och ett halvår framåt var staden belägrad av tyskarna. Tyskarna tillfångatog sextiotusen civila Stalingradbor som skeppades till Tyskland för att arbeta och dö som slavar där.

Vi gör en stadsrundur före lunch. Efter lunch finns tillfälle att strosa runt i staden på egen hand innan vi på kvällen lämnar Volgograd.

18.00 lämar fartyget Volgograd.


Dag 11 
Vi kryssar hela dagen genom Volgas delta. Lektioner i rysk samt ryska sånger under dagen.

På kvällen kaptensmiddag. Lite mer eleganta kläder förväntas.


Dag 12
08.00 På morgonen anländer vi till Astrachan.
Astrachans strategiska läge vid Volgaflodens mynning har genom historien gjort staden till ett intressant objekt för många krigsherrar. Timur Lenk brände ner staden år 1395. Ruinerna av den gamla staden har hittats 12 km uppströms från dagens Astrachan.

Astrachan var huvudstad i Astrachankhanatet från 1459 till 1556. År 1556 erövrades den av Ivan den Förskräcklige efter fälttågen 1554 och 1556. Peter den store grundade ett varv i början av 1700-talet. Han använde också staden som bas för krigen mot Persien. Vi gör en rundtur i den vackra staden, ofta kallats Asiens Venedig för sina många broar.

Efter lunch kan man mot tillägg följa med i mindre båtar som utforskar Volgas delta eller ströva runt själv i staden.


Dag 13 
Hemresa tidigt på morgonen.
 

 

Resfakta

Priser
Paketresa inkl. flyg t/r

2-bäddshytt nedre däck: fr. 22 850:-
2-bäddshytt huvuddäck: fr. 24 850:-
2-bäddshytt mellandäck: fr. 25 850:-
2-bäddshytt båtdäck: fr. 26 850:-
Enkelhytt mellandäck: fr. 29 850:-

 

Avresa
2017

September: 14

2018
September: 11
 

Preliminära flygtider
Stockholm:
 Avresa kl. 12:45. Hemkomst kl. 11:45. Flygbolag: Aeroflot
Köpenhamn: Avresa kl. 13:00. Hemkomst kl. 12:05. Flygbolag: Aeroflot

Vi kan även ordna avresa från Oslo / Göteborg. Kontakta oss för mer information.


I grundpriset ingår - avresa 2017
• Flyg Stockholm/Köpenhamn - Moskva
• Flyg Astrachan-Stockholm/Köpenhamn via Moskva
• 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i centrala Moskva
• Buss Moskva-Suzdal-Nizhnij Novgorod
• Transfer flygplats - hotell - fartyg - flygplats t/r
• Bärarservice vid alla transfers
• Inkvartering i hytt efter vald kategori
• Kryssning inkl. utflykter och underhållning enligt program
• Helpension under hela resan
• Ryska språk- och sånglektioner
• Aerobics dagligen
• Engelsktalande lokalguider
• Svensktalande reseledare 

I grundpriset ingår - avresa 2018
• Flyg Stockholm/Köpenhamn - Moskva
• Flyg Astrachan-Stockholm/Köpenhamn via Moskva
• Transfer flygplats - fartyg - flygplats t/r
• Bärarservice vid alla transfers
• Inkvartering i hytt efter vald kategori
• Kryssning inkl. utflykter och underhållning enligt program
• Helpension under hela resan
• Ryska språk- och sånglektioner
• Aerobics dagligen
• Engelsktalande lokalguider
• Svensktalande reseledare 


Tillägg
• Ryskt visum för skandinavisk medborgare: fr. 750:-
 

Avbeställningsskydd
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsskyddet tecknas direkt med försäkringsbolaget och det är deras villkor som gäller.Du kan också vid behov beställa reseförsäkring via Gouda. Köp avbeställningskydd via Gouda

Fakta om kryssningen / fartyget

M/S N. Novgorod
M/S N. Novgorod tar 250 passagerare och renoverades 2011. Båten har två restauranger, två barer, souvenirshop, soldäck, solarium, bastu och strykrum. Läkare finns alltid ombord.

Alla hytter är utsides-hytter och är utrustade med luftkonditionering, kylskåp och dusch/wc.
Det finns 4 däck med passagerarhytter. På de 3 övre däcken, huvuddäck, mellandäck och båtdäck, finns stora panoramafönster. På nedre däck är det små, runda fönster. 
Sängkläder byts var tredje dag och handdukar varannan dag.

Visum

Visum krävs för svenska medborgare.
Visumhandlingar ska vara Iventus tillhanda senast 4 veckor före avresa.
Visumprocessen tar cirka 2 veckor och vi returnerar passet så fort visum är klart.

 

Visum Ryssland

Följande krävs för visum:
- Pass i original
- Ifylld visumansökan
- Ett färgfoto
- Försäkringsintyg

Läs mer om visum till Ryssland
 

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/9 - 24/9Stockholm ArlandaKryssning Moskva - Astrachan. Flyg Stockholm t/rMer än 423 850:-Boka
11/9 - 24/9Köpenhamn KastrupKryssning Moskva - Astrachan. Flyg Köpenhamn t/rMer än 423 850:-Boka
Powered by Travelize