Mexiko - Guatemala - Belize

Vi stannar 4 nätter i Mexiko City och utforskar denna makalösa stad på djupet. Vårt hotell ligger perfekt vid El Zócalo som var centrum för aztekernas välde.

Vi vandrar genom Mexiko Citys koloniala stadskärna och fortsätter genom stadens moderna stadsdelar med trendiga restauranger och intensivt storstadsliv.

Guiden tar oss även med ut till huvudstadens omgivningar där vi upptäcker de väldiga pyramiderna i den forntida ruinstaden Teotihuacán och besöker den vackra silverstaden Taxco.

Färden går vidare till den charmiga staden San Cristobal de las Casas där en stor del av befolkningen är ättlingar till mayafolket. Vi besöker små mayabyar utanför San Cristobal och får ta del av hur mayafolket lever idag

Vi fortsätter till Guatemala och får uppleva den mest storslagna mayastaden av dem alla, Tikal, och färgsprakande marknader dit ursprungsbefolkningen kommer för att sälja sin alster. Vi slår läger i den kanske vackraste kolonialstaden i Centralamerika, Antigua, samt Panajachel vid Atitlànsjön.

Vi åker båt ut till den vackra arkipelagen i Belize innan vi åter vänder in i Mexiko och avslutar med skönt strandliv vid kusten på Yucatanhalvön.

 

Pris från:
51 850:-
Dagar:18
Paketresa inkl. flyg t/r.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1: Avresa
Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn.

Ankomst till Mexiko City och transfer till hotellet.


Dag 2: Stadsrundtur Mexico City med besök på Antropologiska museet
Idag utforskar vi en av världens mest pulserande städer. Ingen vet exakt hur många som bor här men de senaste uppskattningarna tyder på ett invånarantal på ca 25-26 miljoner.

Mexikanerna själva brukar kalla huvudstaden Ciudad de México, México eller bara D.F. (Distrito Federal). Vi besöker Mexico Citys huvudtorg, Plaza de la Constitucion eller El Zócalo som den i folkmun kallas. Torget lär endast vara slaget av Himmelska fridens torg i Peking och Röda torget i Moskva på listan över världens största torg. Vid spanjorernas ankomst i början på 1500-talet låg här de viktigaste pyramidtemplen och bildade det religiösa och världsliga centret i Aztekernas rike. Runt torget ser vi idag bland annat Metropolitankatedralen och Palacio Nacional. Regelbundet hålls konserter och andra tillställningar på torget. Publikrekordet har Shakira som lockade hela 210 000 personer till El Zócalo. 

Vi fortsätter sedan till ett av världens finaste museer, Antropologiska museet, beläget i Chapultepecparken. Här kan vi beskåda ett stort urval av föremål från de olika ursprungsbefolkningarna i Mexiko. Vi gör en tidsresa från prekolumbisk tid fram till idag. En fascinerande och lärorik upplevelse. 

På väg tillbaka till hotellet passerar vi det betydelsefulla monumentet El Angel de la Independencia (Självständighetsängeln) eller bara El Angel (Ängeln) som det även kallas. Monumentet byggdes för att högtidlighålla landets första 100 år som självständig stat och invigdes 16 september 1910, på årsdagen av Mexikos självständighet från Spanien. Monumentet är även gravplats för flera av de mest framstående personerna från frihetskriget. Bland andra ligger här Miguel Hidalgo som idag hyllas som en landsfader.

Dag 3: Utlfykt till Teotihuacán

Efter frukost tar vi oss till den imponerande fornlämningen Teotihuacán beläget ca 45 km nordost om Mexico City. Under denna multietniska stads storhetstid, omkring åren 300-600 e.Kr, levde förmodligen minst 200.000 människor här. Staden uppstod under den klassiska mayaperioden omkring år 600 f.Kr. och är den största kända staden i Mexiko från förkolonial tid. Flertalet arkeologiska utgrävningar och undersökningar har genomförts, bland annat två stycken av den svenske arkeologen Sigvald Linné på 1930-talet. Kring 700-talet minskade stadens befolkning drastiskt och vissa arkeologer menar att orsaken var att staden blev invaderad av fientliga stammar. En annan teori är att det var interna konflikter och miljöfaktorer som ledde till stadens kollaps. På eftermiddagen återvänder vi till Mexico City.

Dag 4: Dagsutflykt till silverstaden Taxco och Cuernavaca

Idag lämnar vi huvudstaden för att ge oss ut på dagsutflykt till den pittoreska silverstaden Taxco och till den eviga vårens stad Cuernavaca. Vi når den spanska kolonialstaden Cuernavaca lagom till förmiddagskaffet. Vi rör oss bland vackra parker och torg och tar oss sedan till stadens koloniala delar där vi bland annat imponeras av Cuernavacas katedral och Hernan Cortés palats. Cortés var den spanske conquistadoren som erövrade aztekernas rike i Mexiko 1519-1521. Palatset byggdes 1523-1528 och Cortés själv bodde här till en början. Under många år användes palatset som delstaten Morelos statshus. Idag är det ett regionalt museum över Morelos historia.

Vi fortsätter till Taxco som är starkt förknippat med silver. Silverbrytning och silverarbeten har sedan spanjorerna erövrade Mexiko varit huvudnäring i området. Vi njuter av vackra kolonialhus, charmiga kullerstensgator och ett böljande landskap. För de som vill finns givetvis möjligheten att köpa silversmycken.

Vi återvänder sedan till Mexico City och för några fortsätter kanske kvällen på någon av de trevliga restaurangerna eller barerna i området kring vårt hotell.


Dag 5: Mexico City - Tuxtla - Cañon del Sumidero - San Cristobal de las Casas
På morgonen tar vi flyget från Mexico City söderut till Tuxtla. Efter en flygtur på ca 1 timme och 30 minuter når vi Tuxtla som är huvudstad i delstaten Chiapas. Strax norr om staden finner vi Sumiderokanjonens nationalpark som är resans nästa mål. Vi kliver ombord på våra båtar och tar oss ut på en storslagen färd i de upp till 1000 meter djupa kanjonerna. En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi njuter av de spektakulära vyerna samtidigt som vår guide berättar historier om hur ursprungsbefolkningen, när de spanska conquistadorerna tog över området, valde att hoppa ner i kanjonen framför att kuva sig för spanjorerna.

Färden fortsätter vidare till den charmiga staden San Cristobal de las Casas där en stor del av befolkningen är ättlingar till mayafolket.


Dag 6: San Cristobal de las Casas
Efter frukost tar vi oss till den lokala marknaden. Hit kommer dagligen ursprungsbefolkning från de närliggande byarna för att sälja sina hantverk och produkter.

Vi tar oss även till de pittoreska mayabyarna San Juan Chamula och Zinacantan. Här får vi möjlighet att ta del av hur mayafolket lever idag. Majoriteten av invånarna här pratar Tzotsil som är ett av 31 mayaspråk. Här lever många invånare i synkretism mellan katolicism och mayareligioner. Under vår resa kommer vi på flera platser ta del av intressanta varianter av synkretism.


Dag 7: San Cristobal de las Casas - La Mesilla - Panajachel (Guatemala)
Efter frukost ställer vi in siktet på Guatemala. Vi gör flera stopp på vägen innan vi sen eftermiddag ankommer till Panajachel i Guatemala. Under vår färd njuter vi av ett spännande landskap samtidigt som vår guide summerar vår vistelse i Mexiko och introducerar land nummer två på vår resa, Guatemala.


Dag 8: Panajachel - Atitlánsjön - Panajachel
Med de mäktiga vulkanerna Atitlán, Tolimán och San Pedro på sjöns norra sida, betraktas Atitlánsjön som en av världens vackraste sjöar. Området runt Atitlán erbjuder en fascinerande blandning av unika naturupplevelser och traditionell kultur. Från vårt hotell i Panajachel har vi vacker utsikt över sjön, de gröna bergen och de storslagna vulkanerna.

Under Atitlánsjöns yta har forskare upptäckt ruiner som tyder på att det funnits en gammal mayastad här. Staden som går under namnet Samabaj tros ha varit bebodd fram till ca 300 e.Kr då den till slut, i takt med att vattennivån höjdes, översvämmades. Det finns teorier som pekar på att översvämningen kan härledas till ett vulkanutbrott.

De flesta av de små orterna som ligger runt sjön har bibliska namn och kallas därför ofta för de 12 apostlarna. Vi noterar t.ex. ortsnamnen San Antonio, San Pablo och San Pedro. Invånarna i de olika orterna pratar i de flesta fall olika språk och kan tydligt kännas igen på deras dräkter som har olika mönster och färger beroende på vilken by de kommer ifrån.

Atitlánsjön, och området omkring, har i över 2000 år varit en helig plats och bär på en speciell mystik. För att utforska denna mystik inleder vi dagen med besök i Santiago Atitlan där vi bland annat kommer att lära oss mer om det intressanta och annorlunda folkhelgonet Maximón. Maximón, även kallad San Simón, är ett viktigt helgon och dyrkas framförallt av folket på Guatemalas högland. Helgonet avbildas ofta genom en trägubbe sittandes i en stol rökandes cigarrer och drickandes alkohol; en tvär kontrast till andra helgon. Dyrkandet av Maximón klassificeras ofta som en del av ”folkkatolicism”.

Människor från när och fjärran besöker Maximón och ber om skydd, pengar, botemedel eller till och med en ny man eller fru.

Det är inte ovanligt att offergåvorna till Maximón består av tobak, spritdrycker, pengar eller tortillas. Just tortillas sägs vara Maximóns favorit. Dyrkandet av Maximón är ytterligare ett exempel på synkretism mellan katolicism och lokala mayareligioner. Fler exempel på synkretism kommer vi ta del av imorgon under vårt besök i Chichicastenango. 

Vi fortsätter sedan till San Juan Atitlan där vi bland annat kommer lära oss mer om traditionell vävningsteknik.


Dag 9: Panajachel - Chichicastenango - Antigua
Efter frukost färdas vi mot Chichicastenango där vi ska besöka stadens färgsprakande marknad. Chichicastenango ligger i centrum av högländerna och var en gång i historien kungadöme för den etniska gruppen Quiché. I dag är Chichicastenango känd för att invånarna i regionen bevarat den gamla traditionella mayakulturen.

Marknaden var en viktig handelsplats i de gamla mayaindianska områdena långt innan spanjorernas ankomst. Stadens marknader, som hålls på torsdagar och söndagar, lockar indianer från hela regionen. Förutom att marknaden är en explosion av färger, dofter och ljud är det dessutom en möjlighet att köpa fina hantverk. Mitt inne i gyttret ligger indiansamhällets kyrka. Till det yttre ser den gamla vitkalkade byggnaden ut som en katolsk kyrka men när vi går in i kyrksalen (där fotografering strängt förbjuden) ser vi ytterligare ett exempel på synkretism. Innan mayaindianerna går in i kyrkan stannar de till på trappan, ser upp mot solen och gör ett korstecken. Solen spelar en viktig roll för dem och är deras viktigaste helgon.

Vi tar oss sedan till Antigua som med sin koloniala charm och rika utbud av kaféer, restauranger och konstgallerier är en perfekt plats att slå läger på några dagar. 


Dag 10: Antigua
Under förmiddagen tar vi en promenad genom Antiguas gamla stadskärna. Staden, med sina magnifika välbevarade byggnader i spansk barockstil, räknas som en av Amerikas vackraste koloniala städer, uppsatt på UNESCO:s världsarvslista redan 1979. Antiguas fullständiga namn är egentligen La Antigua Guatemala och grundades redan år 1543 för att bli Spaniens huvudstad i regionen. Ända fram till slutet av 1700-talets slut fungerade sedan Antigua som Centralamerikas religiösa, militära, kulturella och ekonomiska centrum. Efter en jordbävning i slutet av 1700-talet flyttade kolonialmakten sin administration till Guatemala City, som efter självständigheten blev republikens huvudstad. Tack vare att Antigua förlorade sin status som centrum föll staden i glömska och slapp den moderniseringsiver som förstört så många av världens arkitektoniska pärlor. Alla gamla kolonialbyggnader och torg, fontäner och palats fick stå kvar orörda. I dag är Antiguas koloniala stadskärna varsamt renoverad. 

Efter lunch besöker vi en privatägd kaffeplantage som ligger naturskönt på bekvämt avstånd från Antigua. Vid framkomsten gör vi en rundtur på plantagen under sakkunnig ledning och studerar hur kaffet odlas och torkas. Självklart avslutar vi besöket med att prova det guatemaltekiska kaffet. 

Efter visningen återvänder vi till Antigua.


Dag 11: Antigua - Guatemala City - Flores
Vi lämnar Antigua för att ta oss till huvudstaden Guatemala City. Väl där tar vi flyget norrut till Flores som ligger vid en insjö och är ett trivsamt litet samhälle. Men den stora attraktionen som lockar alla besökare som kommer hit är den berömda Mayastaden Tikal, som ligger i hjärtat av Petendjungeln, inte långt från Flores.
 
Trots att mayafolket inte kände till några andra metaller än guld och alltså befann sig på stenåldersnivå var deras vetenskap inom vissa områden till och med mer avancerad än nutidens. Deras historia är dock till stora delar höljd i mystik vilket bara väckt ett ännu större intresse hos forskare, arkeologer och amatörhistoriker. Många av mayafolkets främsta statsstäder är i dag framgrävda och räknas till världens mest sevärda arkeologiska lämningar. Tikal är det mest spektakulära monumentet från Mayatiden och vi har en hel dag att se närmare på och uppleva stämningen vid den unika platsen.


Dag 12: Flores - Tikal - Flores
Ledsagade av en lokal guide vandrar in i den tjocka regnskogen där vi strax omges av vrålapor, spindelapor, kalkoner, papegojor, näsbjörnar med mera. Här finns också pumor men de ser vi knappast dagtid. Promenaden tar oss till olika byggnader från Mayatiden innan vi efter ett tag når de majestätiska pyramiderna där det högsta templet mäter 65 meter. Från toppen av detta tempel har man en enastående utsikt över Tikal och djungeln.

Ovanför trädtopparna ser vi pyramiderna sticka upp. Vi fascineras av de olika templen, det stora torget i centrum och övriga byggnader. På 700-talet levde över hundratusen invånare i Tikal.

Mayafolkets högperiod inföll mellan år 200 och 900 e. Kr. Samhällsstrukturen i deras statsstäder var avancerad. De var skickliga jordbrukare, dränerade djungelområden och byggde konstbevattningssystem och kunde därmed få fram flera majsskördar om året. De levde i en strikt hierarki. Mellan bönderna fanns ett mellanskikt med soldater. Ledningen låg däremot hos prästerskapet som utgjorde en egen klass där barnen fick ärva makten av sina föräldrar generation efter generation. Översteprästen var den som bestämde och han hade en kejsares makt.

Folket lydde blint översteprästens order i rädsla både för prästerskapet och gudarna. De odlade sin majs och grönsaker, gick ut i krig mot grannfolk om så krävdes och byggde pyramider och tempel när det inte fanns tillräckligt med slavar. När man inte lyckats ta några krigsfångar för att offra till gudarna tvingades undersåtarna till och med offra sina barn. Gudarna krävde hela tiden färska människohjärtan.

Astronomi var en viktig vetenskap för mayafolket och de beräknade stjärnors och planeters rörelser med stor exakthet. Dagens moderna datateknik har beräknat ett år till 365,2422 dagar. Mayafolkets astronomer beräknade det till 365,2420 dagar.

Tusen år innan européerna kände till avancerad matematik kunde också mayafolkets vetenskapsmän räkna mycket höga tal och tal mindre än noll tack vare att de hade ett tecken för nollan och kände till komplicerade matematiska principer. De hade också ett skriftspråk som dagens forskare ännu inte lyckats tyda helt. Mayafolket kände också till hjulet. Men hjul användes bara till barnens leksaker eftersom de saknade dragdjur som kunde dra vagnarna.

Mayafolkets präster använde tre parallella kalendrar. Solåret var precis som vårt uppdelat i 365 dagar och innehöll också exakta markeringar för solförmörkelser och andra förändringar bland planeterna som påverkar jorden. I den religiösa kalendern bestod året av 13 månader där varje månad hade sina religiösa riter. Av kalendern framgick när gudarna som styrde universum skulle ha sina offer. Slutligen fanns också en kalender för den stora tideräkningen. I denna skrevs år noll 3114 f. Kr. Vad som hände år noll vet ingen i dag.

Arkeologiska fynd visar att mayafolket levde i flera statsstäder i Centralamerika. Till en början levde alla städer i fredlig samexistens, men några århundraden efter år noll började prästerskapet i de största städerna sträva efter att bli mäktigare och började lägga under sig de mindre städerna genom krig och erövring. Snart fanns två stora imperier. Det ena hette Tikal, till vilket Copán i Honduras och den mexikanska mayastaden Palenque tillhörde. Det andra maktimperiet var Calakmul med underlydande städerna Uxmal och Chichén-Itzá som i dag ligger i Mexiko.

Så länge de båda imperierna var lika starka upprätthölls maktbalansen. Men omkring år 750 gick Tikal förbi sin rival och därmed bröt ett blodigt krig ut. Tikals härskare lyckades besegra Calakmul. Men när kriget var över visade det sig att Tikals härskare inte hade någon möjlighet att kontrollera det väldiga rike man erövrat. Uppror och strider blossade därför snart upp i utkanten av imperiet. De mindre städerna började bekämpa varandra. Folket reste sig mot prästerskapets terror. Oroligheterna ledde till att jordbruket föll samman. Missväxten ledde till svält och epidemier. Till slut fanns ingen annan utväg för den enskilda människan än att överge de döende städerna för att själv försöka finna mat ute i naturen. När spanjorerna kom några hundra år senare var städerna förvandlade till stenhögar som slukats av djungeln. Bevattningssystem och det gemensamma försörjningsnätet var utplånat sedan hundratals år tillbaka. Människorna levde på stenåldersnivå.


Dag 13: Flores - Melchor de Mencos - gränsen - Belize City - Ambergris Caye
Efter frukost lämnar vi Flores och rör oss österut mot Belize. 

Belizes kust utforskades av spanjorerna 1531. Dock koloniserades inte området förrän 1638-1640 av sjörövare och smugglare under ledning av skotten Peter Wallace. De hindrades dock av spanjorerna att bedriva träexport vilket ledde till att de senare fick skydd av England som i och med freden i Paris 1763 såg till att de återfick rätten att bedriva handel. Området kom då direkt att styras av England. Efter flertalet konflikter gällande bland annat gränsdragningar och utvidgningar av areal lydde området en period under Jamaica under namnet Brittiska Honduras. Området blev en självständig koloni 1884 och var en brittisk koloni fram till 1973 då namnet ändrades till Belize. De fick vänta på att bli självständiga till 1981 på grund av oenighet mellan Storbritannien och Guatemala gällande gränsen. Guatemala gör fortfarande anspråk på halva södra Belize och erkände inte den nya staten förrän 1992. Till skillnad från övriga länder på denna resa, där spanska är det största officiella språket, är engelska här det största officiella språket. 

Strax efter att vi passerat gränsen till Belize stannar vi till vid ytterligare en imponerande Mayastad, Xunantunich. Staden upptäcktes av Thomas Gann runt 1890. Stadens består av sex torg omringade av fler än 26 tempel och palats. Den mest imponerande byggnaden är El Castillo som vi givetvis besöker. Efter en spännande promenad och ytterligare lärdomar om den fascinerande mayakulturen fortsätter vi till Belize City. 

Belize City är med sina ca 60 000 invånare den största staden i landet. Huvudstaden heter dock Belopman och byggdes med syftet att bli landets nya huvudstad då man ville flytta landets administration från Belize City som drabbades mycket hårt av orkanen Hattie 1961. Belopman byggdes på cirka tre år och stod klar 1970 och blev då landets huvudstad. Med ca 15 000 invånare är det en av världens minsta huvudstäder. Vi fokuserar dock på Belize City denna gång och kommer bland annat att passera högsta domstolen, svängbron, som knyter samman stadens södra och norra delar, och stadens fyr innan vi tar båten över till Ambergris Caye och öns största stad San Pedro.


Dag 14: Ambergris Caye
”Tropical the island breeze, all of nature wild and free, this is where I long to be, La isla bonita”. Vi har alla säkert hört de berömda textraderna från låten ”La isla bonita” av Madonna. Det inte många känner till är att inspirationen till texten sägs komma från ön Ambergris Caye. Idag ska vi börja utforska denna vackra ö. Förhoppningsvis blir vi lika inspirerade och förälskade som Madonna. 

Vi ger oss ut på en båtutflykt. Vi tar oss till det berömda Hol Chan marinreservat. Här finner vi över 160 olika fiskarter, 40 koraller och 3 olika typer av havssköldpaddor. Vi kommer även att besöka Shark Ray Alley där vi på nära håll får möjligheten att se amhajar och stingrockor. Vi återvänder sedan till hotellet fulla av intryck från förmiddagens utflykt. Eftermiddagen är fri för att på egen hand njuta av ön och dess vackra miljö. Vår reseledare kommer gärna med rekommendationer.


Dag 15: Ambergris Caye - Chetumal (Mexiko)  - Tulum - Playa del Carmen

Efter en tidig frukost tar vi oss till vår båt som ska ta oss till Chetumal i Mexiko. Vi fortsätter sedan längs kusten på den vackra Yucatanhalvön fram till Playa del Carmen. Innan framkomst kommer vi stanna till i Tulum. De flesta byggnader vi ser idag är från den efterklassiska mayaperioden 1200-1450-talet. Det som gör Tulum unikt är att staden ligger direkt vid havet på en klippa. Intressant historia och vackra vyer väntar oss.


Dag 16: Playa del Carmen
Fri dag.


Dag 17: Playa del Carmen - Cancún flygplats.
Transport till flygplatsen för hemresa till Skandinavien. Det finns goda möjligheter att förlänga resan i Playa del Carmen eller varför inte på någon av de vackra öarna Isla Mujeres eller Isla Holbox. Välkommen att kontakta oss på Iventus om det skulle vara intressant.


Dag 18: Hemkomst Skandinavien
Vi återvänder till Stockholm/Köpenhamn/Göteborg. 

Resfakta

Pris: fr. 51 850:-

Avresa 2022
November: 16

Preliminära flygtider
Stockholm:
Avresa kl. 06:00. Hemkomst kl. 18:10. Flygbolag: Air France
Köpenhamn: Avresa kl. 06:10. Hemkomst kl. 14:20. Flygbolag: Air France
Göteborg: Avresa kl. 06:50. Hemkomst kl. 17:00. Flygbolag: Air France

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm / Göteborg / Köpenhamn- Mexiko City via Paris med Air France
• Flyg Cancun - Stockholm / Göteborg / Köpenhamn via Paris med Air France
• Flyg Mexiko City - Tuxtla
• Båt Belize City - San Pedro Ambergris
• Båt San Pedro Ambergris - Chetumal
• Alla transfers och transporter
• 4 nätter på 4-stjärnigt hotell i Mexico City, Mexiko
• 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i San Cristobal de las Casas, Mexiko
• 2 nätter på 3-stjärnigt hotell i Panajachel, Guatemala
• 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Antigua, Guatemala
• 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Flores, Guatemala
• 2 nätter på 3-stjärnigt hotell i San Pedro Ambergris, Belize
• 2 nätter på 4-stjärnigt hotell i Playa del Carmen, Mexiko
• Frukost alla dagar
• Lunch alla dagar förutom hemresedagen
• 10 middagar
• Måltidsdryck ingår vid samtliga luncher och middagar
• Dricks till lokalguider och chaufförer
• Alla programpunkter enligt dagsprogrammet. Alla entréer etc. ingår
• Engelsktalande lokalguider
• Svensktalande reseledare
 

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 7 900:-

Övrigt
• Kontakta oss på Iventus om du är intresserad av att förlänga resan i Playa del Carmen med några dagar.

Visum

Visum Mexiko-Guatemala-Belize

Visum behövs ej för svenska medborgare.

Om du reser med annat pass än svenskt är du själv skyldig att kontrollera om du behöver visum till de länder du kommer att besöka under resan. Vi kan hjälpa till med detta men du är ansvarig för att ta reda på till vilka länder du behöver visum.

Karta

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/11 - 3/12StockholmMexiko-Guatemala-Belize. Flyg Stockholm t/r.Mer än 451 850:-Boka
16/11 - 3/12KöpenhamnMexiko-Guatemala-Belize. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 451 850:-Boka
16/11 - 3/12GöteborgMexiko-Guatemala-Belize. Flyg Göteborg t/r.Mer än 451 850:-Boka
Powered by Travelize