Transsibiriska järnvägen
Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Nedan presenteras alla våra resor längs Transsibiriska järnvägen.
Järnvägen, som är världens längsta, byggdes mellan 1891 och 1916 för att knyta samman västra Ryssland med hamnstaden Vladivostok längst i öster för att underlätta transporter genom landet. Även idag är den Rysslands viktigaste trafikförbindelse och förutom att den är mycket populär bland turister används den även av ryssar för att färdas genom landet.
En resa med Transsibiriska järnvägen tar dig från en världsdel till en annan genom det mäktiga Sibirien och du kan själv välja vilken rutt du vill åka.
Järnvägen består idag av tre olika sträckningar: Transsibiriska, Transmongoliska och Transmanchuriska. Alla tre sträckningar följer samma rutt de fyra första dagarna från Moskva till Ulan-Ude. Därefter fortsätter den Transsibiriska rutten vidare österut genom Sibirien till Vladivostok, medan den Transmongoliska viker av söderut genom Mongoliet och Gobiöknen till Peking i Kina. Den transmanchuriska fortsätter österut till Chita, där den viker av och går vidare sydöst genom Manchuriet till Peking.
Den Transsibiriska rutten från Moskva till Vladivostok tar 7 dagar och är ca 9 300 km lång, den Transmongoliska från Moskva till Peking tar 6 dagar och är ca 7 900 km lång och den Transmanchuriska tar 7 dagar och är ca 9 000 km lång. Reser man hela sträckan från Moskva till Vladivostok passerar man igenom 7 tidszoner.