St Petersburg Minivecka

Miniveckan till St Petersburg går måndag-fredag. Helpension samt alla utflykter ingår i priset. Svensktalande guide på alla transfers och utflykter.

Vi gör en stadsrundtur, blir guidade runt i det världsberömda konstmuseet Eremitaget med Vinterpalatset samt besöker det magnifika Pavlovskpalatset.

Vi åker båt ut till Peter den Stores sommarpalats utanför staden och vandrar runt i den vackra slottsträdgården med alla fontäner. Rysslands eget Versailles.

Numera kan man själv ordna e-visum gratis till St Petersburg. 

 

Pris från:
9 850:-
Dagar:5
Paket inkl. flyg t/r, helpension och alla utflykter
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 
09.00 Avresa från Köpenhamn/Göteborg till Arlanda (avresetiderna kan variera).
11.50 Avgång från Arlanda till St Petersburg (avresetiderna kan variera). Flygresan tar drygt en timme.
14.15 (Lokal tid) Ankomst till St Petersburg.
Transfer till hotellet och incheckning.

19.00 Middag.

Dag 2
09.00 Stadsrundtur.

Efter stadsrundturen äter vi lunch innan vi beger oss till Eremitaget. 

Eremitaget är ett av världens mest berömda museer för västerländsk konst. Här bodde tsarfamiljen fram till revolutionen. Det är kanske bara Louvren i Paris som kan mäta sig med Eremitagets rikedomar.

Eremitaget består av sex byggnader längs Nevas flodbank i centrala Petersburg där Vinterpalatset är den mest framträdande. Västeuropeisk konst dominerar och tar upp 120 rum i fyra av byggnaderna. Till museets främsta stoltheter hör målningar av renässansens mästare som da Vinci, Raphael, Giorgione, Titian och Michelangelo. Av idag tio kända originalmålningar av da Vinci världen runt finns två på Eremitaget, däribland "Madonna Litta". Här finns även målningar av snart sagt alla betydande västeuropeiska konstnärer från 1500-talet och framåt: Ribero, Zurbaran, Velazquez, El Greco, Rubens, Poussin, Monet, Cezanne, Gauguin och van Gogh.

Vi ägnar en stund åt Rembrandtsalen med en diger samling av denne mästare. De stora samlingarna av Matisse och Picasso hör också till de mest uppskattade.

Eremitaget innehåller också en mängd andra föremål, allt från arkeologiska fynd från 2-3000 f.Kr. till unika samlingar av vapen, mynt, smycken, porslin m.m. Vi koncentrerar oss dock på de västeuropeiska mästarna. Många av salarna i Eremitaget är i sig själva värda ett besök med vackra takmålningar och andra utsmyckningar.

Vi återkommer till hotellet ca 17.00.

19.00 Middag.

Dag 3
09.30 Efter frukost kliver vi ombord på en båt och glider ut längs Neva till Petrodvorets, Peter den Stores Sommarpalats.

Slottsparken med de fantastiska fontänerna ligger på en kulle vid Finska viken, 3 mil väster om Petersburg. Peter den Store hade inspirerats av Versailles men ville utmana fransmännen.
Observera att vi inte går in i palatset eftersom det oftast är mycket lång kö vid entrén. Vi koncentrerar oss på slottsträdgården med alla fontänerna (På resorna 11-15 april och 10-14 oktober kan det bli Peter Paulfästningen istället. Officiellt är fontänerna i slottsträdgården öppna slutet av april - början av oktober) 

Efter besöket åker vi buss tillbaka till centrum och äter lunch.

Eftermiddagen fri.

19.00 Middag.

Dag 4
10.00 Vi åker ut till Pavlovskpalatset som ligger i Pavlovsk, drygt 3 mil utanför Petersburg.
Palatset ritades av Charles Cameron och var en gåva från Katarina den Stora till sin son Pavel, senare tsar Paul 1 av Ryssland. Slottet byggdes mellan 1778 och början av 1800-talet.

Palatset är en välfylld skattkammare med ovärderliga konstverk – skulpturer, målningar, trä- och elfenbenssniderier, slipade stenar, glas, keramik, brons och möbler. Under vår rundvandring fascineras vi också av den mästerliga och varierade arkitekturen. Salarna och rummen är byggda i olika stilar som egyptisk, italiensk, grekisk m.m. Pavlovsk är det palats som byggdes sist av slotten runt Petersburg och på många sätt det mest imponerande. Vi börjar vår rundvandring med den italienska salen där vi får njuta av en samling antika skulpturer innan vi fortsätter genom grekiska salen, fredssalen, krigssalen och övriga salar. Paul och hans andra hustru Maria Fjodorovna gjorde en rundresa i Europa i början av 1780-talet och mottog ett antal gobelänger och andra gåvor från Marie-Antoinette och Ludvig XIV. Vid hemkomsten lät man förgylla palatset med dessa gåvor.

År 1837 byggdes Rysslands första järnväg mellan St Petersburg och Pavlovsk. För att locka resenärer uppfördes 1845 en magnifik konsertpaviljong i Pavlovsk där några av Europas mest kända orkestrar och kapellmästare varje sommar konserterade.

Vi vandrar även runt i den romantiska slottsparken som är den största landskapsparken i Ryssland.

Vi avslutar med att äta lunch på en mysig restaurang i Tsarskoje Selo, i närheten av Pavlovsk, innan vi återvänder till hotellet. Vi är tillbaka ca 16.00.

19.00 Middag.

Dag 5
Ledig förmiddag.
Transfer till flygplatsen
Avresa från St Petersburg kl. 15.00 med ankomst Arlanda kl. 15.30. Köpenhamn kl. 18.25. Göteborg kl. 18.05. (Hemkomsttiderna kan variera.)

Resfakta

Pris från Stockholm: fr. 9 850:-
Pris från Göteborg: fr. 10 850:-
Pris från Köpenhamn: fr. 10 850:-

Avresor
2022
April: 11
Maj: 9, 23
Juli: 4, 18
Augusti: 15
September: 5, 19
Oktober: 10

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 11:50. Hemkomst kl. 16:30. Flygbolag: SAS
Köpenhamn: Avresa kl. 09:00. Hemkomst kl. 19:20. Flygbolag: SAS
Göteborg: Avresa kl. 08:30. Hemkomst kl. 18:50. Flygbolag: SAS

Observera att avrese- och hemkomsttider skiljer sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan.

I priset ingår
• Flyg med SAS Stockholm / Köpenhamn / Göteborg - St Petersburg t/r
• Transfer flygplats - hotell t/r 
• 4 nätter på hotell Oktyabrskaya, del i dubbelrum.
• Helpension, d.v.s. 3 måltider per dag
• Stadsrundtur
• Peter den Stores Sommarpalats (På resorna 11-15 april och 10-14 oktober kan det bli Peter Paulfästningen istället. Officiellt är fontänerna i slottsträdgården öppna slutet av april - början av oktober)  
• Eremitaget med Vinterpalatset
• Pavlovskpalatset 
• Svensktalande guide 

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 1 500:-
• Visumassistans (om man inte ordnar e-visum själv): 250:-

Biljetter till opera och balett
Det är mycket lätt att köpa biljetter själv via teatrarnas hemsidor. Biljetterna kan levereras som PDF-biljett. 

Mariinskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Mikhailovskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Observera att både Mikhailovskij- och Mariinskijteatern normalt sett är stängda slutet av juli - mitten av september.

Hotell Oktyabrskaya

Adress till hotellet: Ligovsky Ave, 10/118, St Petersburg, Ryssland, 191036

Telefonnummer till hotellet: +7 812 578-15-15

 

 

Hotell

Hotell Oktyabrskaya

Hotell Oktyabrskaya är ett 4-stjärnigt hotell med bra läge i St Petersburg.
Hotellet ligger i mitten av huvudgatan Nevskij prospekt. Härifrån har man gångavstånd till det mesta av värde i St Petersburg. På hotellet finns restaurang, lobbybar som är öppen dygnet runt, sushibar/restaurang, bankomater, växlingskontor, skönhetssalong, businesscenter, souveniraffär m.m.
På den mycket breda trottoaren framför hotellet finns en trevlig uteservering som är öppen maj-september. 
Det är 100 meter till t-banestation.

Rummen är mycket rymliga (dubbelrummen är 28 kvm). I samtliga rum finns kylskåp och hårtork. WIFI mot tillägg.

Adress till hotellet: Ligovsky Ave, 10/118, St Petersburg, Ryssland, 191036

Telefonnummer till hotellet: +7 812 578-15-15

 

Visum

E-visum krävs för svenska medborgare. Men numera kan man få gratis e-visum till St Petersburg och Kaliningrad. Ett e-visum gäller för max 7 nätter för resa endast till St Petersburgregionen eller Kaliningradregionen.

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Ansökningsblanketter för e-visum fylls i och skickas in elektroniskt. Det nya formuläret hittar ni på denna sida: https://electronic-visa.kdmid.ru/. Vänligen följ sidans instruktioner angående ifyllnad. Å skrivs AA, Ä skrivs AE och Ö skrivs OE. För mer information se våra visuminstruktioner. Det är viktigt att följa dessa så att blanketten blir korrekt ifylld.

Då visumet är färdigt, få ni en bekräftelse via mejl som ni skriver ut och visar upp tillsammans med ett försäkringsintyg vid ankomst till Ryssland.

För e-visum krävs:
• Pass
• Ett digitalt id-foto i färg (som laddas upp i e-visum ansökan)

Kontroll av pass:
Pass ska vara giltigt minst sex månader efter utresa ur Ryssland och ska innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera också att passet är helt. Om fotobladet börjat släppa kan man reklamera det hos passmyndigheten.

Krav på digitalt foto:
Kraven är samma som för passfoton. Fotot ska vara nytagetvälliknande och av god kvalitet, tagna rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund utan huvudbonad eller glasögon. Endast färgfoton godkänns av ambassaden. Foton som inte uppnår ovan krav accepteras inte. I fotoautomat välj att få fotot skickat till din e-postadress, hos fotograf ber du att få ett foto skickat till dig per mejl.

Krav på försäkring på engelska (hemförsäkring eller annan försäkring):
Vid inresa i Ryssland måste du även ta med en kopia av din försäkring på engelska från ditt försäkringsbolag. På försäkringen ska ditt namn framgå tydligt och intyget måste även täcka hela din vistelse i Ryssland.

Observera att man bara får vistas och åka in och ut via Kaliningradregionen eller St Petersburgregionen. Åker du på e-visum till Kaliningrad får du bara vistas i Kaliningradregionen och åker du på e-visum till St Petersburg får du bara vistas i St Petersburgregionen. Man kan alltså inte flyga in eller hem via Moskva eller annan rysk ort.

För Kaliningrad gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil, buss eller tåg.

För St Petersburg gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil eller buss men ej tågAnländer du med tåg till St Petersburg så måste du i dagsläget ansöka om ett turistvisum istället. Information om turistvisum finner du här: /visum-ryssland

Observera även att du tidigast kan påbörja e-visumprocessen 20 dagar innan avresa. (Du bör även påbörja din ansökan 20 dagar innan avresa för att undvika tidsnöd)

 

E-visum via Iventus
Vill ni att Iventus ombesörjer er ansökan om e-visum behöver vi från er få följande information:

• Digitalt foto

• Passkopia

Följande personuppgifter:
• Eventuella tidigare namn, t ex efternamn eller flick-/pojknamn
• Eventuella tidigare besök till Ryssland och i sådana fall
• Antal gånger du besökt Ryssland
• Datum för senaste besökets in- och utresa (minns du ej fyller du i fiktiva, ungefärliga datum)
• Hemadress inkl. postnummer
• Telefonnummer; mobil- eller hemtelefon
• E-postadress
• Fyll i följande information om du är arbetande/studerande (är du pensionär skriv ”pensionerad”):
- Arbetsplats/skola
- Arbetstitel/studieområde
- Adress inkl. postnummer till arbetsplats/skola
- Arbetsplats/skolas telefonnummer
• Eventuella släktingar i Ryssland.
• Har du släktingar behöver du uppge:
- Släktskap
- Namn
- Födelsedata
- Hemadress

Vi behöver foto och övrig information senast 6 veckor före avresa. Avgiften för denna service är 250:-

 

 

 

 

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/4 - 15/4StockholmSt Petersburg minivecka. Flyg Stockholm t/r.Mer än 49 850:-Boka
11/4 - 15/4Köpenhamn St Petersburg minivecka. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 410 850:-Boka
11/4 - 15/4GöteborgSt Petersburg minivecka. Flyg Göteborg t/r.Mer än 410 850:-Boka

Maj 2022

9/5 - 13/5StockholmSt Petersburg minivecka. Flyg Stockholm t/r.Mer än 49 850:-Boka
9/5 - 13/5Köpenhamn St Petersburg minivecka. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 410 850:-Boka
9/5 - 13/5GöteborgSt Petersburg minivecka. Flyg Göteborg t/r.Mer än 410 850:-Boka
23/5 - 27/5StockholmSt Petersburg minivecka. Flyg Stockholm t/r.Mer än 410 850:-Boka
23/5 - 27/5Köpenhamn St Petersburg minivecka. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 411 850:-Boka
23/5 - 27/5GöteborgSt Petersburg minivecka. Flyg Göteborg t/r.Mer än 411 850:-Boka

Juli 2022

4/7 - 8/7StockholmSt Petersburg minivecka. Flyg Stockholm t/r.Mer än 410 850:-Boka
4/7 - 8/7Köpenhamn St Petersburg minivecka. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 411 850:-Boka
4/7 - 8/7GöteborgSt Petersburg minivecka. Flyg Göteborg t/r.Mer än 411 850:-Boka
18/7 - 22/7StockholmSt Petersburg minivecka. Flyg Stockholm t/r.Mer än 49 850:-Boka
18/7 - 22/7Köpenhamn St Petersburg minivecka. Flyg Köpenhamn t/r.Mer än 410 850:-Boka
18/7 - 22/7GöteborgSt Petersburg minivecka. Flyg Göteborg t/r.Mer än 410 850:-Boka
Powered by Travelize