St Petersburg weekend med båt + buss

I resan ingår båt Stockholm-Helsingfors t/r, buss Helsingfors-St Petersburg t/r samt 3 nätter i dubbelrum med frukost på centralt beläget hotell. I priset ingår även ett utflyktsprogram med stadsrundtur och besök av Peter den Stores sommarpalats med alla vackra fontäner, det världsberömda konstmuseet Eremitaget med Vinterpalatset samt det magnifika Pavlovskpalatset. Vår svensktalande guide möter upp med buss i hamnen i Helsingfors och är med under hela resan.

Vi ordnar biljetter till balett, opera, cirkus och traditionell rysk folklore.

Numera kan man själv ordna e-visum gratis till St Petersburg. 

 

Skicka bokningsförfrågan

Tyvärr så har vi inte lagt ut något bokningsbart ännu. För mer information, vänligen skicka en bokningsförfrågan med vårt formulär.

Formulär

Dagsprogram


Dag 1 
16.45 Avgång från Stockholm/ Värtahamnen. 

Dag 2
10.30 anländer båten till Helsingfors. Vår svensktalande guide och vår bekväma buss väntar i hamnen. Därefter beger vi oss mot Ryssland. Vi gör en halvtimmes stopp längs vägen vid ett fik och en affär för de som vill äta något och proviantera.

Vi når vårt hotell i centrala St Petersburg ca 17.00.

Dag 3
09.30 Stadsrundtur.

Vår guide berättar om St Petersburgs historia medan vi passerar och stannar till vid huvudgatan Nevskij Prospekt, Palatstorget med Generalstaben, Admiralitetet, Kyrkan på Blodet, den väldiga Kazankatedralen, Peter Paul fästningen där alla tsarer ligger begravda m.m.

Lunch på en restaurang intill Eremitaget.

Efter måltiden besöks Eremitaget, ett av världens mest berömda museer för västerländsk konst. Här bodde tsarfamiljen fram till revolutionen. Det är kanske bara Louvren i Paris som kan mäta sig med Eremitagets rikedomar.

Eremitaget består av sex byggnader längs Nevas flodbank i centrala Petersburg där Vinterpalatset är den mest framträdande. Västeuropeisk konst dominerar och tar upp 120 rum i fyra av byggnaderna. Till museets främsta stoltheter hör målningar av renässansens mästare som da Vinci, Raphael, Giorgione, Titian och Michelangelo. Av idag tio kända originalmålningar av da Vinci världen runt finns två på Eremitaget, däribland "Madonna Litta". Men här finns målningar av snart sagt alla betydande västeuropeiska konstnärer från 1500-talet och framåt: Ribero, Zurbaran, Velazquez, El Greco, Rubens, Poussin, Monet, Cezanne, Gauguin och van Gogh.

Vi ägnar en stund åt Rembrandtsalen med en diger samling av denne mästare. De stora samlingarna av Matisse och Picasso hör också till de mest uppskattade.

Eremitaget innehåller också en mängd andra föremål, allt från arkeologiska fynd från 2-3000 före Kristus till unika samlingar av vapen, mynt, smycken, porslin m.m. Vi koncentrerar oss dock på de västeuropeiska mästarna. Många av salarna i Eremitaget är i sig själva värda ett besök med vackra takmålningar och andra utsmyckningar

Vi återkommer till hotellet c:a 17.00.

Dag 4 
Efter frukost kliver vi ombord på en båt och glider ut längs Neva till Petrodvorets, Peter den Stores Sommarpalats. Palatset ligger på en kulle vid Finska viken, 3 mil väster om S:t Petersburg.

Vårt fartyg lägger till vid slottsparkens brygga varefter vi utforskar slottsparken med de mäktiga fontänerna under guidens sakkunniga ledning.  
Peter den Store hade inspirerats av Versailles men ville överglänsa fransmännen.

Efter rundvandringen åker vi buss genom några byar i utkanten av St Petersburg innan vi når fram till Pushkin och Tsarskoje Selo där vi intar gemensam lunch på en mysig restaurang.

Efter lunch besöker vi Pavlovskpalatset som ligger intill Tsarskoje Selo.
Palatset ritades av Charles Cameron och och var en gåva från Katarina den Stora till sin son Pavel, senare tsar Paul 1 av Ryssland. Slottet byggdes mellan 1778 och början av 1800-talet.

Palatset är en välfylld skattkammare med ovärderliga konstverk – skulpturer, målningar, trä- och elfenbenssniderier, slipade stenar, glas, keramik, brons och möbler. Under vår rundvandring fascineras vi också av den mästerliga och varierade arkitekturen. Salarna och rummen är byggda i olika stilar som egyptisk, italiensk, grekisk m.m.. Pavlovsk är det palats som byggdes sist av slotten runt Petersburg och på många sätt det mest imponerande. Vi börjar vår rundvandring med den italienska salen där vi får njuta av en samling antika skulpturer innan vi fortsätter genom grekiska salen, fredssalen, krigssalen och övriga salar. Paul och hans andra hustru Maria Fjodorovna gjorde en rundresa i Europa i början av 1780-talet och mottog ett antal gobelänger och andra gåvor från Marie-Antoinette och Ludvig XIV. Vid hemkomsten lät man förgylla palatset med dessa gåvor.

År 1837 byggdes Rysslands första järnväg mellan St Petersburg och Pavlovsk. För att locka resenärer uppfördes 1845 en magnifik konsertpaviljong i Pavlovsk där några av Europas mest kända orkestrar och kapellmästare varje sommar konserterade.

Vi vandrar även runt i den romantiska slottsparken som är den största landskapsparken i Ryssland.

Vi är tillbaka på hotellet runt 17.00.

Dag 5 
09.00 Avresa med buss från St Petersburg.

Vi gör en halvtimmes stopp längs vägen vid ett fik och en affär för de som vill äta något och proviantera.

15.00 Ankomst färjeterminalen i Helsingfors.

17.00 Båten avgår mot Stockholm.

Dag 6 
09.45 Ankomst Stockholm. 

Resfakta

Priser per person:
4-bädds C-hytt / Dubbelrum hotell, 6 950:-
2-bädds C-hytt / Dubbelrum hotell, 7 550:-
2-bädds Promenade-hytt (avresa) - A-hytt (hemresa) / Dubbelrum hotell , 7 750:-
4 bädds C-hytt / Enkelrum hotell, 8 600:-
C-hytt för en person / Enkelrum hotell, 10 425:-

Avresor
 

Restider
Stockholm: Avresa kl. 16:45. Hemkomst kl. 09:45.

I priset ingår
• Båt med Tallink Silja Line Stockholm - Helsingfors t/r.
• Buss Helsingfors - St Petersburg t/r.
• Buss under hela programmet i St Petersburg samt båt till Sommarpalatset.
• 3 nätter på hotell Moskva, del i dubbelrum med dusch/wc.
• Frukost på hotellet.
• 2 luncher. Lunch dag 3 och 4.
• Stadsrundtur.
• Besök på Eremitaget.
- Besök vid Peter den Stores Sommarpalats.
- Besök på Pavlovskpalatset.
• Svensktalande guide på transfers och alla utflykter

Tillägg

• Visumassistans (om man inte ordnar e-visum själv): 250:-
• Biljett till Cirkus (under juli - augusti är cirkusen normalt stängd): fr. 485:- 
• Biljett till Folklore på Nikolajevskijpalatset: fr. 850:-

Biljetter till opera och balett
Det är mycket lätt att köpa biljetter själv via teatrarnas hemsidor. Biljetterna kan levereras som PDF-biljett. 

Mariinskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Mikhailovskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Observera att både Mikhailovskij- och Mariinskijteatern normalt sett är stängda slutet av juli - mitten av september.

Hotell Moskva 

Adress till hotellet: Ploshchad' Aleksandra Nevskogo, 2, St Petersburg, Ryssland, 191317

Telefonnummer till hotellet: +7 812 333-24-44

 

 

Hotell

Hotell Moskva 
Hotell Moskva är ett 4-stjärnigt hotell med bra läge i centrum av St Petersburg. Hotellet ligger invid floden Neva i ena änden av huvudgatan Nevskij Prospekt.

Runt hotellet finns många trevliga restauranger. I samma hus som hotellet finns t-banestation.

På hotellet finns bankomat och växlingskontor samt ett flertal restauranger och barer, skönhetssalong, souveniraffär m.m. Hårtork och kylskåp finns i samtliga rum. Gratis WIFI.

Adress till hotellet: Ploshchad' Aleksandra Nevskogo, 2, St Petersburg, Ryssland, 191317

Telefonnummer till hotellet: +7 812 333-24-44

Visum

E-visum krävs för svenska medborgare. Men numera kan man få gratis e-visum till St Petersburg och Kaliningrad. Ett e-visum gäller för max 7 nätter för resa endast till St Petersburgregionen eller Kaliningradregionen.

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Ansökningsblanketter för e-visum fylls i och skickas in elektroniskt. Det nya formuläret hittar ni på denna sida: https://electronic-visa.kdmid.ru/. Vänligen följ sidans instruktioner angående ifyllnad. Å skrivs AA, Ä skrivs AE och Ö skrivs OE. För mer information se våra visuminstruktioner. Det är viktigt att följa dessa så att blanketten blir korrekt ifylld.

Då visumet är färdigt, få ni en bekräftelse via mejl som ni skriver ut och visar upp tillsammans med ett försäkringsintyg vid ankomst till Ryssland.

För e-visum krävs:
• Pass
• Ett digitalt id-foto i färg (som laddas upp i e-visum ansökan)

Kontroll av pass:
Pass ska vara giltigt minst sex månader efter utresa ur Ryssland och ska innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera också att passet är helt. Om fotobladet börjat släppa kan man reklamera det hos passmyndigheten.

Krav på digitalt foto:
Kraven är samma som för passfoton. Fotot ska vara nytagetvälliknande och av god kvalitet, tagna rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund utan huvudbonad eller glasögon. Endast färgfoton godkänns av ambassaden. Foton som inte uppnår ovan krav accepteras inte. I fotoautomat välj att få fotot skickat till din e-postadress, hos fotograf ber du att få ett foto skickat till dig per mejl.

Krav på försäkring på engelska (hemförsäkring eller annan försäkring):
Vid inresa i Ryssland måste du även ta med en kopia av din försäkring på engelska från ditt försäkringsbolag. På försäkringen ska ditt namn framgå tydligt och intyget måste även täcka hela din vistelse i Ryssland.

Observera att man bara får vistas och åka in och ut via Kaliningradregionen eller St Petersburgregionen. Åker du på e-visum till Kaliningrad får du bara vistas i Kaliningradregionen och åker du på e-visum till St Petersburg får du bara vistas i St Petersburgregionen. Man kan alltså inte flyga in eller hem via Moskva eller annan rysk ort.

För Kaliningrad gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil, buss eller tåg.

För St Petersburg gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil eller buss men ej tågAnländer du med tåg till St Petersburg så måste du i dagsläget ansöka om ett turistvisum istället. Information om turistvisum finner du här: /visum-ryssland

Observera även att du tidigast kan påbörja e-visumprocessen 20 dagar innan avresa. (Du bör även påbörja din ansökan 20 dagar innan avresa för att undvika tidsnöd)

 

E-visum via Iventus
Vill ni att Iventus ombesörjer er ansökan om e-visum behöver vi från er få följande information:

• Digitalt foto

• Passkopia

Följande personuppgifter:
• Eventuella tidigare namn, t ex efternamn eller flick-/pojknamn
• Eventuella tidigare besök till Ryssland och i sådana fall
• Antal gånger du besökt Ryssland
• Datum för senaste besökets in- och utresa (minns du ej fyller du i fiktiva, ungefärliga datum)
• Hemadress inkl. postnummer
• Telefonnummer; mobil- eller hemtelefon
• E-postadress
• Fyll i följande information om du är arbetande/studerande (är du pensionär skriv ”pensionerad”):
- Arbetsplats/skola
- Arbetstitel/studieområde
- Adress inkl. postnummer till arbetsplats/skola
- Arbetsplats/skolas telefonnummer
• Eventuella släktingar i Ryssland.
• Har du släktingar behöver du uppge:
- Släktskap
- Namn
- Födelsedata
- Hemadress

Vi behöver foto och övrig information senast 6 veckor före avresa. Avgiften för denna service är 250:-

 

 

 

 

Powered by Travelize