St Petersburg weekend

Välkommen till St Petersburg, staden där kulturen står i centrum.

I resan ingår flyg med SAS  t/r, transfer flygplats-hotell t/r, stadsrundtur med svensktalande guide samt 4 nätter i dubbelrum med frukost på centralt beläget hotell. I priset ingår även ett utflyktsprogram med besök av Peter den Stores sommarpalats med alla vackra fontäner (Peter Paulfästningen istället för Sommarpalatset på resorna 14-18/4 och 13-17/10), det världsberömda konstmuseet Eremitaget med Vinterpalatset samt det magnifika Pavlovskpalatset. 

Vi ordnar biljetter till balett, opera, cirkus och traditionell rysk folklore.

Numera kan man själv ordna e-visum gratis till St Petersburg. 

 

Pris från:
8 950:-
Dagar:5
Paketresa inkl. flyg t/r
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 
Avresa från vald avreseort till St Petersburg. 
Vår guide väntar direkt efter passkontrollen. På vägen till hotellet gör vi en kort stadsrundtur.

Vår guide berättar om St Petersburgs historia medan vi passerar och stannar till vid Nevskij Prospekt, Palatstorget, Admiralitetet och andra historiska monument.

Efter rundturen åker vi till hotellet och checkar in.

Dag 2
09:30 Peter den Stores Sommarpalats. (Peter Paulfästningen istället för Sommarpalatset på resorna 14-18/4 och 13-17/10).

Efter frukost kliver vi ombord på en båt och glider ut längs Neva till Petrodvorets, Peter den Stores Sommarpalats.

Slottsparken med de fantastiska fontänerna ligger på en kulle vid Finska viken, 3 mil väster om Petersburg. Peter den Store hade inspirerats av Versailles men ville utmana fransmännen.
Observera att vi inte går in i palatset eftersom det oftast är mycket lång kö vid entrén. Vi koncentrerar oss på slottsträdgården med alla fontänerna.

Efter besöket åker vi buss tillbaka till centrum och äter lunch.

På eftermiddagen besöker vi Eremitaget, ett av världens mest berömda museer för västerländsk konst.

Här bodde tsarfamiljen fram till revolutionen. Det är kanske bara Louvren i Paris som kan mäta sig med Eremitagets rikedomar. Eremitaget består av sex byggnader längs Nevas flodbank i centrala Petersburg där Vinterpalatset är den mest framträdande. Västeuropeisk konst dominerar och tar upp 120 rum i fyra av byggnaderna.

Till museets främsta stoltheter hör målningar av renässansens mästare som da Vinci, Raphael, Giorgione, Titian och Michelangelo. Av idag tio kända originalmålningar av da Vinci världen runt finns två på Eremitaget, däribland ”Madonna Litta”. Men här finns målningar av snart sagt alla betydande västeuropeiska konstnärer från 1500-talet och framåt: Ribero, Zurbaran, Velazquez, El Greco, Rubens och Poussin. Vi ägnar en stund åt Rembrandtsalen med en diger samling av denne mästare. 

Eremitaget innehåller också en mängd andra föremål, allt från arkeologiska fynd från 2-3000 före Kristus till unika samlingar av vapen, mynt, smycken, porslin m.m. Vi koncentrerar oss dock på de västeuropeiska mästarna. Många av salarna i Eremitaget är i sig själva värda ett besök med vackra takmålningar och andra utsmyckningar.

Vi är tillbaka på hotellet ca 17:30.

Dag 3
10:00 - 16:00 Pavlovskpalatset.

Vi åker ut till Pavlovskpalatset som ligger i Pavlovsk, drygt 3 mil utanför Petersburg.
Palatset ritades av Charles Cameron och och var en gåva från Katarina den Stora till sin son Pavel, senare tsar Paul 1 av Ryssland. Slottet byggdes mellan 1778 och början av 1800-talet.

Palatset är en välfylld skattkammare med ovärderliga konstverk – skulpturer, målningar, trä- och elfenbenssniderier, slipade stenar, glas, keramik, brons och möbler. Under vår rundvandring fascineras vi också av den mästerliga och varierade arkitekturen. Salarna och rummen är byggda i olika stilar som egyptisk, italiensk, grekisk m.m.. Pavlovsk är det palats som byggdes sist av slotten runt Petersburg och på många sätt det mest imponerande. Vi börjar vår rundvandring med den italienska salen där vi får njuta av en samling antika skulpturer innan vi fortsätter genom grekiska salen, fredssalen, krigssalen och övriga salar. Paul och hans andra hustru Maria Fjodorovna gjorde en rundresa i Europa i början av 1780-talet och mottog ett antal gobelänger och andra gåvor från Marie-Antoinette och Ludvig XIV. Vid hemkomsten lät man förgylla palatset med dessa gåvor.

År 1837 byggdes Rysslands första järnväg mellan St Petersburg och Pavlovsk. För att locka resenärer uppfördes 1845 en magnifik konsertpaviljong i Pavlovsk där några av Europas mest kända orkestrar och kapellmästare varje sommar konserterade.

Vi vandrar även runt i den romantiska slottsparken som är den största landskapsparken i Ryssland.

Efter visningen äter vi lunch i en mysig restaurang i Tsarskoje Selo, inte långt från Pavlovsk. 

Dag 4 
Ledig dag.

Dag 5 
Transfer från hotellet till flygplatsen.
Hemresa. 

Resfakta

Pris från Stockholm: fr. 8 950:-
Pris från Göteborg: fr. 9 950:-
Pris från Köpenhamn: fr. 9 950:-

Avresor
2022
April: 14, 28
Maj: 5, 19
September: 15
Oktober: 13

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 11:50. Hemkomst kl. 15:35. Flygbolag: SAS
Köpenhamn: Avresa kl. 09:00. Hemkomst kl. 18:25. Flygbolag: SAS
Göteborg: Avresa kl. 08:30. Hemkomst kl. 18:50. Flygbolag: SAS

Observera att avresetiden skiljer sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan.

I priset ingår
• Flyg Stockholm / Göteborg / Köpenhamn - St Petersburg t/r
• Transfer flygplats - hotell t/r
• 4 nätter på hotell Moskva, del i dubbelrum med dusch/wc
• Frukost
• Stadsrundtur
• 2 heldagsutflykter med svensktalande guide och lunch:
- Eremitaget och Peter den Stores Sommarpalats (Peter Paulfästningen istället för Sommarpalatset på resorna 14-18/4 och 13-17/10).
- Pavlovskpalatset.
• Svensktalande guide

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 1 500:-
• Visumassistans (om man inte ordnar e-visum själv): 250:-
• Biljett till Cirkus (under juli - augusti är cirkusen normalt stängd): fr. 485:- 
• Biljett till Folklore på Nikolajevskijpalatset: fr. 850:-

Biljetter till opera och balett
Det är mycket lätt att köpa biljetter själv via teatrarnas hemsidor. Biljetterna kan levereras som PDF-biljett. 

Mariinskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Mikhailovskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Observera att både Mikhailovskij- och Mariinskijteatern normalt sett är stängda slutet av juli - mitten av september.

Hotell Moskva

Adress till hotellet: Ploshchad' Aleksandra Nevskogo, 2, St Petersburg, Ryssland, 191317

Telefonnummer till hotellet: +7 812 333-24-44

 

 

Hotell

Det hotell som i första hand används på weekendresorna är hotell Moskva.  

Vi bokar i princip alla hotell i St Petersburg. Är ni en grupp på minst 10 personer och vill bo på annat hotell i samband med weekendresa eller andra datum så tar vi fram förslag enligt era önskemål. 

Individuella resenärer som vill bo på andra hotell kan kontakta Iventus individuella avdelning och få en skräddarsydd resa.


Hotell Moskva 
Hotell Moskva är ett 4-stjärnigt hotell med bra läge i centrum av St Petersburg. Hotellet ligger invid floden Neva i ena änden av huvudgatan Nevskij Prospekt.

Runt hotellet finns många trevliga restauranger. I samma hus som hotellet finns t-banestation.

På hotellet finns bankomat och växlingskontor samt ett flertal restauranger och barer, skönhetssalong, souveniraffär m.m. Hårtork och kylskåp finns i samtliga rum. Gratis WIFI.

Adress till hotellet: Ploshchad' Aleksandra Nevskogo, 2, St Petersburg, Ryssland, 191317

Telefonnummer till hotellet+7 812 333-24-44

Visum

E-visum krävs för svenska medborgare. Men numera kan man få gratis e-visum till St Petersburg och Kaliningrad. Ett e-visum gäller för max 7 nätter för resa endast till St Petersburgregionen eller Kaliningradregionen.

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Ansökningsblanketter för e-visum fylls i och skickas in elektroniskt. Det nya formuläret hittar ni på denna sida: https://electronic-visa.kdmid.ru/. Vänligen följ sidans instruktioner angående ifyllnad. Å skrivs AA, Ä skrivs AE och Ö skrivs OE. För mer information se våra visuminstruktioner. Det är viktigt att följa dessa så att blanketten blir korrekt ifylld.

Då visumet är färdigt, få ni en bekräftelse via mejl som ni skriver ut och visar upp tillsammans med ett försäkringsintyg vid ankomst till Ryssland.

För e-visum krävs:
• Pass
• Ett digitalt id-foto i färg (som laddas upp i e-visum ansökan)

Kontroll av pass:
Pass ska vara giltigt minst sex månader efter utresa ur Ryssland och ska innehålla minst två tomma sidor. Kontrollera också att passet är helt. Om fotobladet börjat släppa kan man reklamera det hos passmyndigheten.

Krav på digitalt foto:
Kraven är samma som för passfoton. Fotot ska vara nytagetvälliknande och av god kvalitet, tagna rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund utan huvudbonad eller glasögon. Endast färgfoton godkänns av ambassaden. Foton som inte uppnår ovan krav accepteras inte. I fotoautomat välj att få fotot skickat till din e-postadress, hos fotograf ber du att få ett foto skickat till dig per mejl.

Krav på försäkring på engelska (hemförsäkring eller annan försäkring):
Vid inresa i Ryssland måste du även ta med en kopia av din försäkring på engelska från ditt försäkringsbolag. På försäkringen ska ditt namn framgå tydligt och intyget måste även täcka hela din vistelse i Ryssland.

Observera att man bara får vistas och åka in och ut via Kaliningradregionen eller St Petersburgregionen. Åker du på e-visum till Kaliningrad får du bara vistas i Kaliningradregionen och åker du på e-visum till St Petersburg får du bara vistas i St Petersburgregionen. Man kan alltså inte flyga in eller hem via Moskva eller annan rysk ort.

För Kaliningrad gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil, buss eller tåg.

För St Petersburg gäller att man kan anlända med flyg, båt, bil eller buss men ej tågAnländer du med tåg till St Petersburg så måste du i dagsläget ansöka om ett turistvisum istället. Information om turistvisum finner du här: /visum-ryssland

Observera även att du tidigast kan påbörja e-visumprocessen 20 dagar innan avresa. (Du bör även påbörja din ansökan 20 dagar innan avresa för att undvika tidsnöd)

 

E-visum via Iventus
Vill ni att Iventus ombesörjer er ansökan om e-visum behöver vi från er få följande information:

• Digitalt foto

• Passkopia

Följande personuppgifter:
• Eventuella tidigare namn, t ex efternamn eller flick-/pojknamn
• Eventuella tidigare besök till Ryssland och i sådana fall
• Antal gånger du besökt Ryssland
• Datum för senaste besökets in- och utresa (minns du ej fyller du i fiktiva, ungefärliga datum)
• Hemadress inkl. postnummer
• Telefonnummer; mobil- eller hemtelefon
• E-postadress
• Fyll i följande information om du är arbetande/studerande (är du pensionär skriv ”pensionerad”):
- Arbetsplats/skola
- Arbetstitel/studieområde
- Adress inkl. postnummer till arbetsplats/skola
- Arbetsplats/skolas telefonnummer
• Eventuella släktingar i Ryssland.
• Har du släktingar behöver du uppge:
- Släktskap
- Namn
- Födelsedata
- Hemadress

Vi behöver foto och övrig information senast 6 veckor före avresa. Avgiften för denna service är 250:-

 

 

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/4 - 18/4StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 48 950:-Boka
14/4 - 18/4Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
14/4 - 18/4GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
28/4 - 2/5StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 48 950:-Boka
28/4 - 2/5Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
28/4 - 2/5GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka

Maj 2022

5/5 - 9/5StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 48 950:-Boka
5/5 - 9/5Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
5/5 - 9/5GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
19/5 - 23/5StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
19/5 - 23/5Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 410 950:-Boka
19/5 - 23/5GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 410 950:-Boka

September 2022

15/9 - 19/9StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 48 950:-Boka
15/9 - 19/9Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
15/9 - 19/9GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka

Oktober 2022

13/10 - 17/10StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 48 950:-Boka
13/10 - 17/10Köpenhamn St Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
13/10 - 17/10GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaMer än 49 950:-Boka
Powered by Travelize