St Petersburg weekend

Välkommen till St Petersburg, staden där kulturen står i centrum.

I resan ingår flyg med SAS  t/r, transfer flygplats-hotell t/r, stadsrundtur med svensktalande guide samt 3 nätter i dubbelrum med frukost på centralt beläget hotell. I priset ingår även ett utflyktsprogram med besök av Peter den Stores sommarpalats med alla vackra fontäner, det världsberömda konstmuseet Eremitaget med Vinterplatset samt det magnifika Pavlovskpalatset.

Vi ordnar biljetter till balett, opera, cirkus och traditionell rysk folklore.

Pris från:
6 650:-
Dagar:4
Paketresa inkl. flyg t/r
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 
Avresa från vald avreseort till St Petersburg. 
Vår guide väntar direkt efter passkontrollen. På vägen till hotellet gör vi en kort stadsrundtur.

Vår guide berättar om St Petersburgs historia medan vi passerar och stannar till vid Nevskij Prospekt, Palatstorget, Admiralitetet och andra historiska monument.

Efter rundturen åker vi till hotellet och checkar in.

Dag 2
09:30 Peter den Stores Sommarpalats.

Efter frukost kliver vi ombord på en båt och glider ut längs Neva till Petrodvorets, Peter den Stores Sommarpalats.

Slottsparken med de fantastiska fontänerna ligger på en kulle vid Finska viken, 3 mil väster om Petersburg. Peter den Store hade inspirerats av Versailles men ville utmana fransmännen.
Observera att vi inte går in i palatset eftersom det oftast är mycket lång kö vid entrén. Vi koncentrerar oss på slottsträdgården med alla fontänerna.

(På resan 10-13/10 besöks Peter Paulfästningen istället för Petrodvorets. Peter Paulfästningen uppfördes 1703 av Peter den Store, samma år som det officiella grundandet av staden St Petersburg. Den rymmer förutom själva fästningen såväl den storslagna Peter-Paulkatedralen som övergivna fängelsehålor och en liten badstrand vid Neva. Karl den XII var vid denna tid en farlig man för Ryssland och en av orsakerna till fästningens uppförande. Fästningen användes tidigare som fängelse för politiska fångar där Peter den Stores son var en av de första prominenta klienterna. Peter den Store såväl som de flesta ryska tsarer har gravsatts i katedralen).

Efter besöket åker vi buss tillbaka till centrum och äter lunch.

På eftermiddagen besöker vi Eremitaget, ett av världens mest berömda museer för västerländsk konst.

Här bodde tsarfamiljen fram till revolutionen. Det är kanske bara Louvren i Paris som kan mäta sig med Eremitagets rikedomar. Eremitaget består av sex byggnader längs Nevas flodbank i centrala Petersburg där Vinterpalatset är den mest framträdande. Västeuropeisk konst dominerar och tar upp 120 rum i fyra av byggnaderna.

Till museets främsta stoltheter hör målningar av renässansens mästare som da Vinci, Raphael, Giorgione, Titian och Michelangelo. Av idag tio kända originalmålningar av da Vinci världen runt finns två på Eremitaget, däribland ”Madonna Litta”. Men här finns målningar av snart sagt alla betydande västeuropeiska konstnärer från 1500-talet och framåt: Ribero, Zurbaran, Velazquez, El Greco, Rubens och Poussin. Vi ägnar en stund åt Rembrandtsalen med en diger samling av denne mästare. 

Eremitaget innehåller också en mängd andra föremål, allt från arkeologiska fynd från 2-3000 före Kristus till unika samlingar av vapen, mynt, smycken, porslin m.m. Vi koncentrerar oss dock på de västeuropeiska mästarna. Många av salarna i Eremitaget är i sig själva värda ett besök med vackra takmålningar och andra utsmyckningar.

Vi är tillbaka på hotellet ca 17:30.

Dag 3
10:00 - 16:00 Pavlovskpalatset.

Vi åker ut till Pavlovskpalatset som ligger i Pavlovsk, drygt 3 mil utanför Petersburg.
Palatset ritades av Charles Cameron och och var en gåva från Katarina den Stora till sin son Pavel, senare tsar Paul 1 av Ryssland. Slottet byggdes mellan 1778 och början av 1800-talet.

Palatset är en välfylld skattkammare med ovärderliga konstverk – skulpturer, målningar, trä- och elfenbenssniderier, slipade stenar, glas, keramik, brons och möbler. Under vår rundvandring fascineras vi också av den mästerliga och varierade arkitekturen. Salarna och rummen är byggda i olika stilar som egyptisk, italiensk, grekisk m.m.. Pavlovsk är det palats som byggdes sist av slotten runt Petersburg och på många sätt det mest imponerande. Vi börjar vår rundvandring med den italienska salen där vi får njuta av en samling antika skulpturer innan vi fortsätter genom grekiska salen, fredssalen, krigssalen och övriga salar. Paul och hans andra hustru Maria Fjodorovna gjorde en rundresa i Europa i början av 1780-talet och mottog ett antal gobelänger och andra gåvor från Marie-Antoinette och Ludvig XIV. Vid hemkomsten lät man förgylla palatset med dessa gåvor.

År 1837 byggdes Rysslands första järnväg mellan St Petersburg och Pavlovsk. För att locka resenärer uppfördes 1845 en magnifik konsertpaviljong i Pavlovsk där några av Europas mest kända orkestrar och kapellmästare varje sommar konserterade.

Vi vandrar även runt i den romantiska slottsparken som är den största landskapsparken i Ryssland.

Efter visningen äter vi lunch i en mysig restaurang i Tsarskoje Selo, inte långt från Pavlovsk. 

Dag 4 
Transfer från hotellet till flygplatsen.
Hemresa. 

Resfakta

Pris från Stockholm: fr. 6 950:-
Pris från Göteborg: fr. 7 450:-
Pris från Köpenhamn: fr. 7 950:-

Avresor
2019
September: 5, 12, 26
Oktober: 10

2020
Maj:7, 14
September: 3, 10, 17
Oktober: 15

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 11:50. Hemkomst kl. 15:50. Flygbolag: SAS
Köpenhamn: Avresa kl. 09:00. Hemkomst kl. 18:25. Flygbolag: SAS
Göteborg: Avresa kl. 09:40. Hemkomst kl. 19:10. Flygbolag: SAS

Observera att avresetiden skiljer sig åt mellan olika datum. Kontrollera vad som står när ni bokar resan.

I priset ingår
• Flyg Stockholm / Göteborg / Köpenhamn - St Petersburg t/r
• Transfer flygplats - hotell t/r
• 3 nätter på hotell Moskva, del i dubbelrum med dusch/wc
• Frukost
• Stadsrundtur
• 2 heldagsutflykter med svensktalande guide och lunch:
- Eremitaget och Peter den Stores Sommarpalats (på resan 10-13/10 besöker vi Peter Paulfästningen istället för Sommarpalatset).
- Pavlovskpalatset.
• Svensktalande guide

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 1 200:-
• Ryskt visum för skandinavisk medborgare: fr. 750:-
• Biljett till Cirkus (under juli - augusti är cirkusen normalt stängd): fr. 485:- 
• Biljett till Folklore på Nikolajevskijpalatset: fr. 850:-
 

Biljetter till opera och balett
Det är mycket lätt att köpa biljetter själv via teatrarnas hemsidor. Biljetterna kan levereras som PDF-biljett. 

Mariinskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Mikhailovskijteatern: Opera- och balettföreställningar ges flera kvällar i veckan.
För program se här >>

Observera att både Mikhailovskij- och Mariinskijteatern normalt sett är stängda slutet av juli - mitten av september.

Avbeställningsskydd
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring. Avbeställningsskyddet tecknas direkt med försäkringsbolaget och det är deras villkor som gäller. Du kan också vid behov beställa reseförsäkring via Gouda. Köp avbeställningskydd via Gouda

Hotell

Det hotell som i första hand används på weekendresorna är hotell Moskva.  

Vi bokar i princip alla hotell i St Petersburg. Är ni en grupp på minst 10 personer och vill bo på annat hotell i samband med weekendresa eller andra datum så tar vi fram förslag enligt era önskemål. 

Individuella resenärer som vill bo på andra hotell kan kontakta Iventus individuella avdelning och få en skräddarsydd resa.


Hotell Moskva 
Hotell Moskva är ett 4-stjärnigt hotell med bra läge i centrum av St Petersburg. Hotellet ligger invid floden Neva i ena änden av huvudgatan Nevskij Prospekt. Runt hotellet finns många trevliga restauranger. I samma hus som hotellet finns t-banestation. På hotellet finns bankomat och växlingskontor samt ett flertal restauranger och barer, skönhetssalong, souveniraffär m.m. Hårtork och kylskåp finns i samtliga rum. Gratis WIFI.

Visum

Visum krävs för svenska medborgare.
Visumhandlingar ska vara Iventus tillhanda senast 4 veckor före avresa.
Visumprocessen tar cirka 2 veckor och vi returnerar passet så fort visum är klart. Observera att handläggningstiden kan vara något längre under v.18-21 på grund av att ryska konsulatet håller stängt vissa dagar i början av maj.

Visum Ryssland
Följande krävs för visum:
- Pass i original
- Ifylld visumansökan
- Ett färgfoto
- Försäkringsintyg

Läs mer om visum till Ryssland

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9 - 8/9StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista6 950:-Boka på väntelista
5/9 - 8/9Köpenhamn KastrupSt Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista8 150:-Boka på väntelista
5/9 - 8/9GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista7 950:-Boka på väntelista
12/9 - 15/9StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell Moskva46 950:-Boka
12/9 - 15/9Köpenhamn KastrupSt Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista8 150:-Boka på väntelista
12/9 - 15/9GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista7 950:-Boka på väntelista
26/9 - 29/9StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista6 950:-Boka på väntelista
26/9 - 29/9Köpenhamn KastrupSt Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista8 150:-Boka på väntelista
26/9 - 29/9GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell MoskvaFullbokad, väntelista7 950:-Boka på väntelista

Oktober, 2019

10/10 - 13/10StockholmSt Petersburg weekend. Flyg Stockholm t/r - Hotell MoskvaMer än 46 650:-Boka
10/10 - 13/10Köpenhamn KastrupSt Petersburg weekend. Flyg Köpenhamn t/r - Hotell Moskva28 450:-Boka
10/10 - 13/10GöteborgSt Petersburg weekend. Flyg Göteborg t/r - Hotell Moskva47 650:-Boka
Powered by Travelize