Mongoliet

Mongoliet är en av de sista riktigt exotiska platserna på vår jord. Här lever halva befolkningen fortfarande ett kringvandrande nomadliv i takt med naturen.

Landet har en mycket vacker och fascinerande vild natur med milsvida öknar och stäpper, vindlande floder och ett rikt djur- och fågelliv.

I huvudstaden Ulan Bator är de främsta sevärdheterna Bogd khans vinterpalats och Gandanklostret, som är det livligaste lamaklostret i Mongoliet. Mongolerna är lamaister, vars högste ledare är Dalai Lama.

Förutom vår rundresa i Mongoliet, då vi verkligen får uppleva den fantastiska naturen och mongolernas nomadliv stannar vi även till i Mongoliet och bor på camp på vår resa Transsibiriska järnvägen med Mongoliet och Kina. Se alla våra paketresor nedan.

Vi erbjuder också treks, campvistelser m.m. om man åker Transsibiriska järnvägen på egen hand. Om man reser till Mongoliet på egen hand, rekommenderar vi ett längre stopp, men inte för att stanna kvar i Ulan Bator utan för att bege sig ut i det ”riktiga” Mongoliet som man upplever när man kommer utanför staden. Läs mer om campvistelse, trekking, ridturer och rundresor i Mongoliet här. 

 

Mongoliet med Naadam

16 dagarfrån 58 850:-
Mongoliet är ett av de få riktigt exotiska länderna som finns kvar. Här lever en stor del av befolkningen nomadliv på samma sätt som sina förfäder för 2000 år sedan. Under två veckor reser vi runt till olika nomadläger i Mongoliet. Vi tar del av nomadernas livsstil och seder och upplever landets rika djur- och naturliv. Vi bor på olika camper och r...Läs mer