Moskva

Huvudstaden Moskva är Rysslands metropol och bjuder på mängder av sevärdheter.

Här finns storslagna palats och katedraler, samtidigt som de mäktiga skyskraporna från Stalintiden utgör en skarp kontrast till den äldre arkitekturen.

Mitt i centrum ligger den gigantiska fästningen Kreml där president Putin numera huserar och Röda Torget med Vasilijkatedralen samt en mängd museer med magnifika konstskatter, bl.a. Tretiakovgalleriet. Alla vackra tunnebanestationerna är också en sevärdhet som inte bör missas.

Moskva anses ha grundats år 1147 av "Jurij den Långarmade" och har sedan dess närmast utplånats några gånger men byggts upp igen. Staden är idag Europas största huvudstad och Europas New York. Dagens Moskva står för modern lyx med restauranger, shopping och nattliv. Här finns ett utbud av restauranger och shopping som Stockholm bara kan drömma om.

Skicka bokningsförfrågan

Tyvärr så har vi inte lagt ut något bokningsbart ännu. För mer information, vänligen skicka en bokningsförfrågan med vårt formulär.

Formulär

Hotell

Nedan följer en kort beskrivning av några hotell i Moskva som vi rekommenderar samt en kortare sammanfattning över andra populära hotell i Moskva. Utöver dessa hotell kan vi boka ett hundratal andra hotell i olika prisklasser. Från tvåstjärniga hotell för den prismedvetne resenären till femstjärniga lyxhotell.

I Moskva är det framför allt hotellets läge som bestämmer priset. Ett dubbelrum på trestjärnigt hotell i centrala Moskva kostar från 1200 kronor per natt. Utanför centrum kostar ett dubbelrum på trestjärnigt hotell från 600 kronor per natt. 

Kontakta oss för mer information om ni har önskemål om ett hotell som inte finns presenterat här.


Vi rekommenderar:

Ritz-Carlton Moscow *****

Adress: 3 Tverskaya ulitsa
Närmaste metro: Okhotny Ryad - 100 m 

Hotell Ritz-Carlton Moscow är ett klassiskt lyxhotell med superbt läge. Hotellets rum är omsorgsfullt utrustade med inredning av toppkvalité. På hotellet finns flera restauranger med olika kulinariska inriktningar, flera barer och ett välutrustat spa och fitnesscenter. Från hotellets takterrass har man en underbar utsikt över Röda Torget och Moskvas centrala delar. Med bland annat utsmyckningar i körsbärsträ, portugisisk marmor i badrummen, Michelinkockar och Moskvas största hotellrum, är Ritz-Carlton ett hotell med allt av det lilla extra!

Courtyard by Marriott City Center ****
Adress: 7 Voznesensky pereulok
Närmaste metro: Tverskaya – 800 m

Ett relativt litet och trivsamt hotell med ett mycket bra läge i centrala Moskva, 15 minuters promenad från Kreml, Röda Torget och Bolsjojteatern. På hotellet finns lobby cafe, restaurang, bankomat, växlingskontor, gym, spa, skönhetssalong m.m. Rummen är utrustade med bl.a strykjärn, hårtork, säkerhetsbox och minibar. WIFI ärgratis i lobbyn.

Budapest ****
Adress: 2/18 Petrovskie Linii ulitsa
Närmaste metro: Kuznetsky Most - 600 m

Hotell Budapest har ett utmärkt läge i centrala Moskva. Trots det centrala läget är det lugnt, eftersom hotellet ligger på en mindre gata. Hotellet ligger på bekvämt promenadavstånd från Röda torget, Bolsjojteatern och varuhuset GUM. Alla rum är inredda med en egen stil och är renoverade 2005. På hotellet finns The Romanov Restaurant samt en lobbybar. Gratis WIFI.

Vega **** (Best Western Hotel Vega)
Adress: 71 Izmaylovskoye shosse
Närmaste metro: Partizanskaya - 200 m

Hotell Vega ligger i Izmailovo-området. Här finns ett populärt mini-Kreml, vodkamuseum, restaurangkvarter och Moskvas största marknad som är speciellt livlig på helgerna. På hotell Vega kan man både utforska närområdet, och smidigt ta sig till centrala Moskva med tunnelbanan. Resan tar cirka femton minuter. På hotellet finns bl.a. bankomater, växlingskontor och restauranger. Samtliga rum har kylskåp, hårtork och gratis WIFI. I samma område som Vega ligger även hotell Alfa och Gamma-Delta som är av motsvarande standard. Samtliga av dessa hotell byggdes inför OS i Moskva 1980.

Peking ***
Adress: 5 Bolshaja Sadovaja ulitsa
Närmaste metro: Mayakovskaya - 200 m

Hotell Peking ligger vid Tverskaja-gatan som går rätt igenom centrala Moskva. Man kan promenera till Röda torget på 20-25 minuter eller åka tunnelbana två stationer. Tunnelbanestationen Mayakovskaya är med sina kristallkronor och väggmålningar en av Moskvas vackraste. I närheten av hotellet ligger museet för modern rysk historia och Tjajkovskijs konserthall. På hotellet finns restaurang, bar och café. Samtliga rum har hårtork och gratis WIFI.

Cosmos ***
Adress: 150 Mira prospekt
Närmaste metro: VDNKh - 300 m

Hotell Cosmos är ett populärt hotell både för prismedvetna turister och affärsresenärer med ärenden till det närbelägna mässområdet All-Russia Exhibition Centre, före detta VDNKh. Det är ett gigantiskt hotell som är byggt för att likna ett rymdskepp, och passande nog ligger kosmonautmuseet alldeles i närheten. Med hjälp av sin storlek kan hotellet erbjuda gott om serviceinrättningar såsom flertalet restauranger, växlingskontor, butiker och fitnesscenter. Det tar cirka 20 minuter till centrala Moskva med tunnelbanan. Gratis WIFI.


Andra populära hotell
I Moskva är det ont om centrala medelklasshotell. Det är en stor stad med relativt liten stadskärna. För en moskovit är det inte ovanligt med ett par timmars resväg till jobbet i centrum. Många turister bor utanför absoluta centrum, och åker tunnelbana till och från centrums sevärdheter.
Till toppen av sidan 

Hotell i centrum:

Marriott Royal Aurora ***** 
Adress: 11/20 Petrovka ulitsa
Närmaste metro: Okhotny Ryad - 600 m

Hotel Metropol ***** 
Adress: 2 Teatralny passage
Närmaste metro: Okhotny Ryad - 300 m

Aquamarine**** 
Adress: 26 Ozerkovskaya naberezhnaya
Närmaste metro: Novokuznetskaya – 900 m

Hotel Arbat House***  (tidigare Melody) 
Adress: 13 Skatertny pereulok
Närmaste metro: Arbatskaya – 600 m

Hotel Belgrad*** 
Adress: 8 Smolenskaya ulitsa
Närmaste metro: Smolenskaya – 400 m


• Hotell utanför centrum, med tunnelbaneanslutning: 

Hotel Nanotel *** 
Adress: 4 Sharikopodshipnikovskaya ulitsa
Närmaste metro: Dubrovka – 600 m
Avstånd till centrum: 4 kilometer 

Ibis Paveletskaya *** 
Adress: 22 Schipok ulitsa
Närmaste metro: Paveletskaya – 700 m
Avstånd till centrum: 3 kilometer

Hotel Maxima Irbis *** 
Adress: 1 Gostinichnaja ulitsa
Närmaste metro: Vladykino – 700 m
Avstånd till centrum: 10 kilometer

Maxima Zarya *** 
Adress: 4 Gostinichnaya ulitsa
Närmaste metro: Vladykino – 600 m
Avstånd till centrum: 10 kilometer 

Moskvich ** 
Adress: 1 11th Tekstilschikov ulitsa
Närmaste metro: Tekstilshchiki - 800 m
Avstånd till centrum: 11 kilomete

Sherston *** 
Adress: 8 Gostinichny passage
Närmaste metro: Vladykino – 900 m
Avstånd till centrum: 10 kilometer 

Vostok *** 
Adress: 9A Gostinichnaya ulitsa
Närmaste metro: Vladykino – 800 m
Avstånd till centrum: 10 kilometer 

Till toppen av sidan

Till överst av sammanfattningen

Tunnelbanekarta

Klicka på bilden för en större version.

Karta över Moskvas tunnelbana

Visum

Visum krävs för svenska medborgare.
Visumhandlingar ska vara Iventus tillhanda senast 4 veckor före avresa.
Visumprocessen tar cirka 2 veckor och vi returnerar passet så fort visum är klart. Observera att handläggningstiden kan vara något längre under v.18-21 på grund av att ryska konsulatet håller stängt vissa dagar i början av maj.

Visum Ryssland
Följande krävs för visum:
- Pass i original
- Ifylld visumansökan
- Ett färgfoto
- Försäkringsintyg

Läs mer om visum till Ryssland

Har du annat medborgarskap än svenskt kan andra regler gälla. Observera att om du inte är svensk medborgare kan reglerna vara olika beroende på om du är bosatt i Sverige eller inte. Det är ofta enklare om man är bosatt i Sverige. Kontakta oss för mer information.

Begär offert

Om du är intresserad av att åka till Moskva på egen hand sammanställer vi gärna en offert med prisuppgifter.

Skicka ett mail till info@iventustravel.se med följande uppgifter:

1. Datum för vistelsen
2. Önskemål om hotell / hotellstandard
3. Med eller utan flyg
4. Övriga önskemål
5. Antal personer
6. Kontaktperson (namn och telefonnummer)

Powered by Travelize