Kaukasus

Följ med på en färd genom det förtrollande vackra Kaukasus.

Magiska naturupplevelser, bortglömda bergsbyar och spännande storstäder blandas med berättelser om kristendomens intåg i Europa, bröderna Nobel, Sovjettidens påverkan, vackra kloster, vin- och konjaksprovning och nya kulinariska upplevelser.

Det här är en resa där vi utforskar länderna som binds samman av Kaukasus väldiga bergsmassiv.

En dag flyttar vi över till jeepar och beger oss längre in i oupptäckta delar av bergen. Vi besöker en liten en by där bönderna tillverkar ost och andra produkter och är i hög grad självförsörjande. Vi får en intressant inblick i livsstilen hos människorna i dessa avlägsna byar i Kaukasus.

Georgien är vinets vagga. Det första vinet tillverkades här för 8000 år sedan. Och övar man varje dag i 8000 år så blir man ganska duktig till slut. Vi besöker vingårdar i både Georgien och Armenien och provar vin.

I Baku vid kanten av Kaspiska havet möter vi den fantastiska berättelsen om bröderna Nobel; en av den svenska industrihistoriens mest imponerande framgångssagor.

Bröderna Nobel var oerhört framgångsrika i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Många svenskar slöt upp i Baku och bodde tillsammans i personalbostäderna som Nobels lät uppföra.

Nobels sveptes dock bort av den ryska revolutionen. En ung Stalin organiserade arbetaruppror mot Nobels projekt i Baku vilket renderade honom ett fängelsestraff. Men när han släpptes ut blev han som bekant efter hand betydligt mer inflytelserik än bröderna Nobel.

Baku är idag en välmående och pulserande storstad där kafeer och högklassiga restauranger ligger tätt längs den behagliga strandpromenaden.

Från Kaspiska havet och Baku åker vi upp till de vackra bergsmassiven och stannar till i den mysiga staden Sheki som är känd för sitt hantverkskunnande och sin tillverkning av siden.

Ararat där Noas ark strandade har länge lett till en fejd mellan Armenien och Turkiet; bägge länderna betraktar det gudomliga berget som sitt. Idag ligger berget i Turkiet.

Utanför Jerevan svänger vi av huvudvägen och åker in bland vinfälten för att besöka klostret Khor Virap. Khor Virap är berömt och en välbesökt pilgrimsplats som ligger uppe på en märklig klippa mitt bland fälten. Härifrån har man en fantastisk utsikt mot det närliggande Ararat som är snöklätt året runt.

Gregorius upplysaren lär ha suttit 12 år i en liten fängelsehåla i Khor Virap. Det var kung Tiridates som fattade beslutet p.g.a. Gregorius kristna tro. Men när Tiridates år 301 omvändes till kristendom blev Gregorius frisläppt och Armenien blev det första kristna landet i Europa.

De som vill kan klättra ner längs den lodräta stegen till den mörka fängelsehålan där Gregorius överlevde 12 år enbart på vatten och bröd.

Guiden tar oss med till Jerevans stolthet; den klassiska brandyfabriken Ararat. Vi visas runt och får chansen att prova några olika varianter av den utsökta drycken.

En expedition där historia varvas med dagsaktuella händelser i ett program som är späckat med upplevelser.

En resa med härliga kontraster.

Pris från:
39 850:-
Dagar:15
Paketresa inkl. flyg t/r
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Resfakta

Pris: fr. 39 850:-

Avresor 2024
September: 20

Avresor 2025
September: 19

Preliminära flygtider
Stockholm: Avresa kl. 13:15. Hemkomst kl. 09:20. Flygbolag: Lufthansa/ Austrian Air
Köpenhamn: Avresa kl. 12:05. Hemkomst kl. 09:05. Flygbolag: Lufthansa/ Austrian Air
Göteborg: Avresa kl. 11:55. Hemkomst kl. 09:15. Flygbolag: Lufthansa/ Austrian Air
Oslo: Avresa kl. 13:05. Hemkomst kl. 19:45. Flygbolag: Lufthansa/ Austrian Air

I grundpriset ingår
• Flyg Stockholm/ Göteborg/ Köpenhamn/ Oslo - Baku via Frankfurt 
• Flyg Jerevan - Stockholm/ Göteborg/ Köpenhamn/ Oslo via Wien
• Alla lokala transporter och transfers med buss
• 3 nätter på 4-stjärnigt hotell i Baku
• 1 natt på 3-stjärnigt hotell i Sheki
• 1 natt på 3-stjärnigt hotell i Telavi
• 2 nätter på 3-stjärnigt hotell i Tbilisi
• 2 nätter på 3-stjärnigt hotell i Gudauri
• 1 natt på 3-stjärnigt hotell i Dilijan
• 4 nätter på 4-stjärnigt hotell i Jerevan
• Helpension under hela resan
• Samtliga inträden på i programmet uppräknade sevärdheter
• Kvällsunderhållning enligt programmet
• Engelsktalande lokalguider
• Katarina Lindqvist är med som reseledare under hela resan. 

Tillägg
• Enkelrumstillägg (obligatoriskt för resenär utan resesällskap): fr. 5 950:-
• Visum till Azerbajdzjan: fr. 750:-
 

 

Visum

Visum till Azerbajdzjan krävs för skandinaviska medborgare. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum till Georgien behövs inte längre för EU-medborgare samt personer från Norge, USA, Canada, Japan m.fl. Visum till Armenien behövs inte längre för EU-medborgare och medborgare i Schengen-länder.

Gäller för turister upp till 3 månader. Vid annat medborgarskap kan andra regler förekomma. Kontakta oss för ytterligare information.

Visum Azerbajdzjan
Visumhandlingar ska vara oss tillhanda senast 5 veckor innan avresa.

Följande krävs för visum till Azerbajdzjan:
•    En kopia av fotouppslaget i passet

På baksidan av passkopian uppger ni följande information:
•    Yrke
•    Hemadress
•    Hemtelefon och mobilnummer
•    Födelseland (Om annat födelseland än nuvarande medborgarskap, ange vilket år du blev medborgare i nuvarande land)
•    Om du har besökt Azerbajdzjan tidigare (Om ja, ange region och syfte med resan)

Det går även bra att skanna in och mejla passkopia och alla uppgifter.
 


Läs mer om visum till Azerbajdzjan här >>

Karta

Karta

Dagsprogram

Dag 1
Avresa från Skandinavien.

Ankomst till Azerbajdzjans huvudstad Baku. Transfer till hotellet.

Dag 2
Vi ger oss ut till Gobustan 6 mil utanför Baku. I Gobustan finns tusentals hällristningar från stenåldern som vi vandrar runt och tittar på. I det makalösa museet intill hällristningarna gör man sitt bästa för att besökarna ska få återuppleva stenåldern. Med hjälp av 3D-teknik omvandlas hällristningarna till dansande människor, vackra naturscenerier och båtar med avlidna som begravs till havs. Om vägen är farbar så fortsätter vi vidare för att titta på de puttrande lervulkanerna.

Efter lunch är vi tillbaka i Baku och vandrar runt i de UNESCO-skyddade gamla delarna mitt i centrum av staden. Man har de senaste åren lagt ner mycket kraft på att renovera ringmuren från medeltiden och de gamla byggnaderna.

Vi besöker Shirvanshahpalatset från 1400-talet. Vi vandrar runt på palatsets borggårdar, de oändliga gångarna, moskén med en minaret, gravkamrarna, badhuset och andra byggnader samt beundrar det vackra hantverket  som visas upp i palatset.

Vi fortsätter vidare till Jungfrutornet. Tornet byggdes på 1100-talet och finns också med på UNESCO:s lista. Byggnaden är ett känt landmärke och finns med på azeriska sedlar m.m. Jungfrutornet innehåller ett litet museum om den historiska utvecklingen i Baku. Vi klättrar upp i tornet och får som belöning en storslagen utsikt över strandpromenaden och Kaspiska havet. Basaren och ett par karavansarajer får också besök.

Vi återvänder sedan till hotellet och får ett par timmar ledigt för egna strövtåg.

På kvällen njuter vi av en färgstark folkloreshow på en restaurang som är inhyst i en medeltida karavanseraj.

Dag 3 
Vi åker buss genom de moderna delarna av staden. Under vår tur passerar vi en del av de art noveau byggnader som oljebaronerna lät uppföra i början av 1900-talet och färdas också längs den vackra strandpromenaden.

1873 kom Alfred Nobels bror, Robert, till Baku för att studera om valnötsträden kunde användas för tillverkning av gevärskolvar. Men det tog inte lång tid förrän Robert istället blev intresserad av olja och köpte en bit mark. Ett par år senare kom den tredje brodern Ludvig dit. Ludvig såg snart till att Rysslands första oljeledningar skapades. Många anser att det var 1876 med hjälp av Ludvig som den ryska oljeindustrin tog fart på allvar. Bröderna Nobel lyckades senare rädda undan lite pengar genom att 1920 sälja tillgångarna när ryska revolutionen och bolsjevikerna svepte in. Vi besöker bröderna Nobels hus som förvandlats till ett museum.

Färden fortsätter till Atashgah eldtempel dit många anhängare av den gamla persiska religionen zoroastrism kommer än idag. Vördnad för elden är ett centralt inslag i denna religion. Zoroastrism har en lång historia i Azerbajdzjan. Under bussresan passeras mängder av gamla oljeborrtorn och oljefält.

Bussen stannar till vid Mardakan fortet från 1300-talet och ger oss chansen att titta runt. Området runt Mardakan har blivit populärt bland Bakus överklass. Här bygger många sommarstugor.

Vi besöker även det originella Yanar Dag (Eldsberget) där en märklig eld brinner sedan 50-talet. Det är naturgas i berget som håller elden levande.
Sent på eftermiddagen är vi tillbaka i Baku. Efter ett par timmars vila väntar middag.

Dag 4 
Efter frukost beger vi oss norrut mot bergen. Längs vägen gör vi stopp vid Diri Baba mausoleum i Maraza och Yeddi Gumbez begravningsplats i Shemakha. Så småningom når vi fram till den lilla karavanstaden Sheki som ligger i södra delen av Kaukasus. Stadens centrum är en vacker park fylld av tehus.

Vi besöker några av de gamla karavansarajerna som tidigare härbärgerade karavaner längs Sidenvägen. Vi tar också en promenad genom de smala gränderna i gamla stan. Sheki är känt för sina skickliga hantverkare, speciellt inom träsnideri och glastillverkning. I basaren får vi också tillfälle att prova de sötsaker som staden blivit känd för, i synnerhet ”Sheki halva”.

Utanför staden finns en silkesfabrik. Under Sovjettiden livnärde sig de flesta av Shekis invånare på att föda upp silkesmaskar och jobba i silkesfabriken.

Dag 5
Efter frukost besöker vi Khanpalatset, Xan Saray. Fortet med palatset ligger oerhört vackert i skuggan av Kaukasus. Palatset är ett arkitektoniskt mästerverk byggt av hundratusentals delar av glas och trä. Vi beundrar den vackra mosaiken i palatset och den vackra trädgården framför palatset.

Palatset byggdes 1761-62 som sommarpalats för den dåvarande härskaren inom Shekikhanatet, Khan Hussein.

Vi lämnar sedan Sheki och åker mot gränsen. Vi byter buss vid gränspassagen och färdas vidare genom Georgien. I vissa byar längs vägen får bussen då och då sakta ner för att släppa fram flockar med kor. Vi når så småningom den lilla staden Telavi, som är centralort i vindistriktet Kakheti, där vi checkar in.

Georgien är vinets vagga. Den första vindruvan lär ha skördats i Georgien för 8 000 år sedan. Av dagens omkring 2 000 kända druvsorter finns 500 enbart i Georgien.

Tidigare exporterades det georgiska vinet nästan bara till Ryssland. Efter det ryska handelsembargot tvingades man vända sig söderut och västerut. Sannolikt var handelsembargot bara till fördel för de georgiska vinodlarna. Förut  betraktades det georgiska vinet av någon anledning som ett andra klassens vin. När det nu breder ut sig över Västeuropa och erövrar nya länder har statusen ökat för varje år.

Dag 6 
Efter frukost tar vi bussen till en lokal vingård i byn Kondoli där vi får prova det lokala naturvinet "Zhghia" som håller mycket hög kvalitet och exporteras till flera länder i Västeuropa. 

Färden går vidare till Tsinandali och Chavchavadzefamiljens gods med trädgård och vintillverkning. Familjen tillhörde den georgiska aristokratin på 1800-talet. Vi tar en promenad genom trädgården som är berömd för sina exotiska växter och vackra arrangemang.

Vi fortsätter till Gurjaani och besöker Gurjaani vingård där man fortfarande tillverkar vin enligt gamla traditioner. Vi provar av deras viner och får också vara med och se när de bakar bröd, tillverkar grappa och lagar till andra georgiska läckerheter. Vi äter lunch på gården. Har vi tur får vi dessutom delta i en skördefest (gäller höstresorna). Skördefesterna hålls normalt andra halvan av september och första halvan av oktober. Skördefesten är årets höjdpunkt i vindistrikten.

På eftermiddagen stannar vi till i den lilla staden Signagi som ligger på 800 meters höjd med utsikt över Alazanidalen och Kaukasus. Invånarna nere på slättlandet tröttnade på mongolernas raider på 1300-talet och flyttade upp till det svårintagliga Signagi (Signagi betyder skydd/skyddsrum). Här byggdes så småningom ett fort. Staden omges av en 5 km lång mur med 23 torn. Den vackra arkitekturen med husens ornamenterade balkonger och stadens historia har gett den lilla staden en speciell status hos Georgiens styrande. Man har satsat stora medel på att renovera Signagi.

Bussen tar oss sedan vidare till huvudstaden Tbilisi där vi checkar in på vårt hotell i centrum.

Dag 7
Tbilisi ligger i floden Kuras dalgång och är på tre sidor omgiven av höga berg. I väst av Mtatsminda, i syd av Solalakiryggen och berget Tabori och i öst av Machatas låga bergskam.

Klara soldagar kan man tydligt se Kaukasus bergskolosser och det mäktiga Kazbek. Staden ses av många som en oas där alla kan samsas. Ingen annanstans i världen ligger judiska synagogor, moskéer, katolska kyrkor, armeniska kyrkor och andra samfund så tätt samlade som i centrum av Tbilisi. Förutom georgier finns här stora grupper av ryssar, armenier, azerier, kazakher, greker, judar och ossetier.

På förmiddagen gör vi en guidad rundvandring i gamla stan. Alla intressanta platser i gamla stan ligger intill varandra inom några minuters promenad. Vi besöker Metechikyrkan, Sionikatedralen, Antjischatibasilikan, Narikhalafortet samt ett av de gamla (och fortfarande mycket populära) svavelhaltiga badhusen. 

Efter lunch besöker vi det Historiska museet i Tbilisi.

Vi har sedan några timmar ledigt innan vi återsamlas på kvällen för middag på en mysig restaurang i gamla stan.

Dag 8
Färden tar oss mot grottstaden Uplistsiche där vi gör ett besök. Bostäder och offentliga byggnader är direkt uthuggna i klipporna. Grottorna ligger i sinsemellan förbundna grupper. Uplistsiche lär ha varit en fästning under 300-100-talet f. Kr. Staden ödelades senare av krigiska mongoler.

Vi åker sedan vidare till Gori. Gori grundades på 1100-talet av den mest framstående georgiske härskaren, David Byggaren. Gori är mest känd för att vara Stalins födelsestad och här finns också ett museum till Stalins ära. Det borde vara kontroversiellt för georgierna att hylla en man under vars regim så många georgier stupade och blev utsatta på många sätt. Goriborna verkar dock ta det hela med ro och är nöjda med sitt Stalinmuseum. Vi besöker museet.

Vi vänder sedan upp mot bergen i Kaukasus. Efter en resa med sagolika naturscenerier där de vackra dalgångarna avlöser varann når vi så småningom den lilla skidorten Gudauri och tar in på fjällhotellet där.

Dag 9
Till Kazbegi kommer bergsbestigare från många länder. Här har man en storslagen utsikt över den alltid snötäckta toppen (5033 meter hög) av Kazbek.

Vi tar bussen från hotellet till byn Stepansminde. Där flyttar vi över till jeepar. Med jeep kommer vi bort från allfarvägarna, njuter av det vackra landskapet och når små byar som klättar längs bergen. Vi färdas längs Snodalen till byn Juta. Vi vandrar runt i byn och ser de lokala bönderna tillverka ost. Vi får en inblick i livsstilen hos människorna i dessa avlägsna byar i Kaukasus.

Så småningom åker vi tillbaka mot Kazbegi och vänder upp till en av mindre topparna i bergsmassivet. Uppe på toppen stannar vi till och beundrar den lilla magnifika Treenighetskyrkan som byggts längst uppe på toppen.

Efter lunch färdas vi en bit längs den vackra Darialiravinen innan vi återvänder till vår buss i Stepansminde och tar oss tillbaka till hotellet.

Dag 10
Vi reser vidare mot resans tredje land, Armenien.

Innan vi passerar gränsen stannar vi till i Mtscheta som var huvudstad i dåvarande Iberien från 500 f. Kr. till 400 e. Kr. innan den fick lämna plats för Tbilisi. Staden förblev dock ända till 1100-talet residensstad för den georgiska kyrkans överhuvud – katholikos. Här byggdes därför ett antal kyrkor vid denna tid. Mtscheta är idag en mysig småstad med 20 000 invånare.

I centrum av staden reser sig Svetitschovelikatedralen (den livgivande pelarens katedral) innanför en tandad mur. Katedralen uppfördes år 1010-1029 och är fortfarande centrum för den georgiska ortodoxa kyrkan. Från sakristian inne i kyrkan för trappor upp mot valven med en hel labyrint av hemliga rum där helgedomens skatter gömdes undan under fientliga anfall. Under de följande århundradena utsattes Georgien för många anfall av världshärskare som Djingis khan, Timur Lenk m.fl.

Bussen tar oss sedan över gränsen till Armenien och den lilla staden Dilijan där vi checkar in. Dilijan ligger vackert i bergen och kallas populärt för "Lilla Schweiz" av lokalbefolkningen. Staden har ända sedan Sovjettiden varit ett populärt semestermål för musiker, konstnärer och övriga delar av den kulturella eliten.

Guiden tar oss med på en promenad genom de pittoreska gamla kvarteren där keramik-, snickeri- och  hantverksbutiker ligger tätt.

Vi gör även en utflykt till den lilla byn Haghartsin och dess berömda kloster med samma namn som ligger tjugo minuters väg från Dilijan. Vi strövar runt en stund i det vackra klosterkomplexet innan vi återvänder till Dilijan och vårt högklassiga hotell. De som vill hinner med en simtur i någon av hotellets pooler före middagen som intas i hotellets matsal.

Dag 11
Vi åker västerut mot Armeniens näst största stad Gjumri som är en av Armeniens äldsta samhällen där de första bosättningarna dateras 3000 år tillbaka i tiden. Staden hette Alexandropol under 1800-talet och Leninakan fram till 1990 men efter frigörelsen från Sovjet tog man tillbaka det gamla namnet.

Gamla hantverkstraditioner står högt i kurs i Armenien och speciellt i Gjumri. Vi tar en promenad i den gamla historiska delen av staden och besöker ett keramikcentrum där man kan göra en del fynd. Guiden tar oss även med till en välkänd smidesverkstad där vi får en visning och introduktion i den urgamla hantverkskonsten. 

Vi äter lunch på en mysig restaurang vid torget i centrum. Efter lunch får vi ett par timmar för egna strövtåg i staden innan vi lämnar Gjumri och reser genom vindistriktet Aragotsotn mot Jerevan. Längs vägen stannar vi till vid vingården Van Ardi där vi får en visning innan vi sätter oss till bords och provar några av gårdens viner. Van Ardi är en familjeägd gård med viner av hög klass. Deras viner finns på Systembolaget.

Framme i Jerevan checkar vi in på vårt hotell i centrum.

Dag 12
Stadsrundtur i Jerevan. Vi börjar med en vandring i stadens centrala delar och stannar till en stund vid det vackra torget i centrum. Vi fortsätter till Matenadaranmuseet, innehållande världens främsta manuskriptsamling. Armenier världen runt har hjälpt till att samla ihop denna imponerande kulturskatt bestående av 1000-åriga armeniska böcker och manuskript.

Vi stannar också till vid Genocidemuseet som beskriver turkarnas folkmord på 1,5 miljoner armenier i skuggan av första världskriget. De äldsta spåren av Jerevan pekar på att stadens historia börjar på 700-talet f. Kr. och är en av världens äldsta städer. Staden anses grundlagd 782 f. Kr. av Kung Arghisti I.

Guiden tar oss även med till en populär loppmarknad, ”Vernissage”, inte långt från centrum. Här kan man hitta det mesta – kläder, böcker, mattor, smycken, äldre foton, gediget hantverk och en mängd andra prylar.

Dagens Jerevan är en modern storstad med tunnelbana och shoppingstråk m.m. Staden lever verkligen upp kvällstid med mängder av utekaféer och restauranger som är välbefolkade långt efter midnatt. På kvällen lämnar vi hotellet för att inta middag på en populär armenisk restaurang och njuta av det armeniska köket.

Dag 13
Vi åker söderut längs Araratdalen i riktning mot den turkiska gränsen. Berget Ararat betraktas som en central del av den armeniska historien även om det numer ligger i Turkiet. Armenierna betraktar dock fortfarande Ararat som ”sitt” berg. Enligt Moseboken strandade Noaks ark i den sjunde månaden på den sjunde dagen på Ararat.

Vi svänger av huvudvägen och åker in bland vinfälten för att besöka klostret Khor Virap. Khor Virap är berömt och en välbesökt pilgrimsplats som ligger uppe på en märklig klippa mitt bland fälten. Härifrån har man en fantastisk utsikt mot Ararat som är snöklätt året runt. Gregorius upplysaren lär ha suttit 12 år i en liten fängelsehåla här. Det var kung Tiridates som fattade beslutet p.g.a. Gregorius kristna tro. Men när Tiridates år 301 omvändes till kristendom blev Gregorius frisläppt. De som vill kan klättra ner längs den lodräta stegen till den mörka fängelsehålan där Gregorius överlevde 12 år enbart på vatten och bröd.

Färden fortsätter till några intressanta platser i Jerevans förorter. Vi börjar med Etchmiadzin. Katedralen byggdes år 303, två år efter att Armenien blivit världens första land att utropa kristendom som statsreligion.

Etchmiadzin är säte för den armeniska katholikosen, centrum för den armeniska apostoliska kyrkan. Vi fortsätter vidare till Zvartnotz templet från 700-talet som är en av många av Armeniens kulturskatter som listats av UNESCO som tillhörande världsarvet. Vi hinner också besöka St. Hripsime. Hripsime var en ung romersk nunna som tillsammans med sin syster blev dräpt av Kung Tiridates III. Hripsime blev martyr och helig. Hennes kvarlevor är begravda inne i kyrkan från 600-talet.

På eftermiddagen gör vi ett besök på den klassiska brandyfabriken Ararat under sakkunnig ledning. Efter visningen får vi chansen att prova den utsökta drycken.

Dag 14
Vi beger oss mot det hedniska Garnitemplet från 100-talet. Garni är en liten pärla och det enda tempel som finns välbevarat från förkristen tid. Templet ligger på en klippa högt ovanför Azatdalen med floden Azat i botten. På området kan vi också se rester av fortet som omgav templet samt rester av ett sommarpalats för kung Tiridates III med bl.a. ett romerskt bad.

Vi äter lunch hemma hos en familj som gjort om sitt hus och sin trädgård till en liten restaurang. Vi får också vara med och titta på när man bakar brödet ”Lavash” i den nedgrävda ugnen. De välsmakande lammspetten tillagas likaledes i ett hål i marken.

Vi fortsätter till klosterkomplexet Guegard som delvis ligger inne i en klipphåla. Klostret grundades på 400-talet men de flesta bevarade byggnaderna härstammar från 1200-talet. Grottkyrkan S:t Gregorius från 600-talet är med på UNESCO:s världsarvsförteckning. Jungfruns kyrka från 1215 mynnar ut i kamrar i klipporna. Alla kamrarna är uthuggna och utsmyckade av en ensam man som tillbringade hela sitt liv med detta arbete. Hela komplexet ligger sagolikt vackert i en flodravin.

Vi får resten av eftermiddagen ledig för egna strövtåg och shopping i Jerevan.

På kvällen återsamlas vi för avskedsmiddag. 

Dag 15
Tidigt på morgonen transfer till flygplatsen och hemresa via Frankfurt.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

September 2024

20/9 - 4/10StockholmKaukasus. Flyg Stockholm t/r239 850:-Boka
20/9 - 4/10KöpenhamnKaukasus. Flyg Köpenhamn t/r239 850:-Boka
20/9 - 4/10GöteborgKaukasus. Flyg Göteborg t/r240 850:-Boka
20/9 - 4/10OsloKaukasus. Flyg Oslo t/rFullbokad, väntelista40 850:-Boka på väntelista

September 2025

19/9 - 3/10StockholmKaukasus. Flyg Stockholm t/rMer än 441 850:-Boka
19/9 - 3/10KöpenhamnKaukasus. Flyg Köpenhamn t/rMer än 441 850:-Boka
19/9 - 3/10GöteborgKaukasus. Flyg Göteborg t/rMer än 442 850:-Boka
19/9 - 3/10OsloKaukasus. Flyg Oslo t/r242 850:-Boka
Powered by Travelize