Transsibiriska järnvägen

Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Nedan presenteras alla våra resor längs Transsibiriska järnvägen.

Järnvägen, som är världens längsta, byggdes mellan 1891 och 1916 för att knyta samman västra Ryssland med hamnstaden Vladivostok längst i öster för att underlätta transporter genom landet. Även idag är den Rysslands viktigaste trafikförbindelse och förutom att den är mycket populär bland turister används den även av ryssar för att färdas genom landet. 

En resa med Transsibiriska järnvägen tar dig från en världsdel till en annan genom det mäktiga Sibirien och du kan själv välja vilken rutt du vill åka.

Järnvägen består idag av tre olika sträckningar: Transsibiriska, Transmongoliska och Transmanchuriska. Alla tre sträckningar följer samma rutt de fyra första dagarna från Moskva till Ulan-Ude. Därefter fortsätter den Transsibiriska rutten vidare österut genom Sibirien till Vladivostok, medan den Transmongoliska viker av söderut genom Mongoliet och Gobiöknen till Peking i Kina. Den transmanchuriska fortsätter österut till Chita, där den viker av och går vidare sydöst genom Manchuriet till Peking. 

Den Transsibiriska rutten från Moskva till Vladivostok tar 7 dagar och är ca 9 300 km lång, den Transmongoliska från Moskva till Peking tar 6 dagar och är ca 7 900 km lång och den Transmanchuriska tar 7 dagar och är ca 9 000 km lång. Reser man hela sträckan från Moskva till Vladivostok passerar man igenom 7 tidszoner.

Transsibiriska järnvägen med Mongoliet och Peking/Shanghai

På denna resa får vi uppleva Moskva med Kreml och Tretiakovgalleriet innan vi kliver ombord på tåget som ska ta oss till Peking och Shanghai i Kina. Vi reser genom Uralbergen och delar av Sibirien och följer Bajkalsjöns strand innan vi når Mongoliet. Vi ser oss om i huvudstaden Ulan Bator och tillbringar ett par dygn med nomaderna ute på stäppen, e...Läs mer

Transsibiriska järnvägen med Irkutsk, Bajkalsjön, Mongoliet och Kina

Vi börjar resan med stadsrundtur och ett besök innanför murarna i Kreml i Moskva. Därefter tar tåget oss förbi Uralbergen och genom Sibirien fram till Irkutsk och Bajkalsjön där vi stannar ett par nätter och bl.a. gör en båttur på Bajkalsjön. Vi tillbringar sedan ett par dagar med nomader på en exotisk camp ute i den mongoliska vildmarken. Resan gå...Läs mer

Transsibiriska järnvägen på egen hand

Att resa med Transsibiriska järnvägen är en storslagen upplevelse som ger minnen för livet - ett riktigt klassiskt äventyr! Järnvägen, som är världens längsta, byggdes mellan 1891 och 1916 för att knyta samman västra Ryssland med hamnstaden Vladivostok längst i öster för att underlätta transporter genom landet. Även idag är den Rysslands viktigaste...Läs mer
Powered by Travelize